Salotos

Morkų tarkainė

I. 1 stiklinė smulkiai tarkuotų morkų, 1 morka,1 rūgštus obuolys, 3-4 nedidelės česnako skiltelės, 2 šaukštai grietinės ar rūgusio pieno, 1 virtas kiaušinis, truputis krapų. Morkas, stambiai sutarkuotą obuolį ir smulkiai supjaustytą česnaką sumaišyti, užpilti grietinės ar rūgusio pieno, užberti smulkiai pjaustytų krapų. Morkų tarkainę puošti morkų žvaigždutėmis ir įvairiai figuriniai pjaustytu ar kapotu kiaušiniu. […]

Ananasų ir porų salotos

3-4 poprai 4 kietai virti kiaušiniai indelis marinuotų ananasų Porų žaliąją dalį (lapus) nupjauname, o baltąją dalį pjaustome plonais griežinėliais. Supjaustome kiaušinius ir ananasus kvadratėliais. Sumaišome ir uždedame majonezo(„Remoliado” arba „Ranch dressing”). Patiekiamos prie antrųjų patiekalų.

Grūdėtos varškės salotos

2 indeliai grūdėtos varškės, 10 braškių, kuokštelis krapų, 2 šaukštai grietinės, truputis druskos. Į grūdėtą varškę sudedame kubeliais supjaustytas braškes, susmulkintus krapus, grietinę ir pabarstome druska. Patiekiame salotų lapais išklotoje salotinėje.Puošiame supjaustytomis braškėmis ir krapais.

Pomidorų su sūriu salotos

Jums reikės: 3 pomidorų, ožkos sūrio, pusės ryšelio raudonėlio (arba 1/2 šaukštelio džiovinto), 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto vyno acto, mažos salotų gūžės, druskos, pipirų. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais. Susmulkinkite raudonėlį ir apie 5 sekundes apkepkite keptuvėje ir gerai įkaitintame aliejuje. Išimkite kiaurašaukščiu, o likusį aliejų sumaišykite su druska, vyno actu ir pipirais. Atšaldykite. Salotas […]

Salotos su kiaušiniu

1 porcijai reikės: 1 kiaušinio, 250g brokolių, 150g bulvių, šaukštelio sviesto, 200ml sultinio, muskato riešuto. Kiaušinšį išvirkite kietai, įdėkite į šaltą vandenį ir, kai atšals, perpjaukite perpus. Brokolius išdalykite mažesniais gabaliukais, bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Sviestą ištirpdykite ir jame maišydama apkepinkite daržoves. Užpilkite sultiniu ir uždengusi troškinkite apie 8 min. Pagardinkite druska, pipirais […]

Žiediniai kopūstai su ananasais

3 griežinėlių konservuoto ananaso, 400g žiedinių kopūstų, 30g gliaudytų graikinių riešutų, 1 šaukšto majonezo, 5 šaukštų natūralaus jogurto, garbanotųjų salotų, žaliųjų marinuotų pipiriukų, kiaušinio, svogūno, baltųjų pipirų. Ananasus nukoškite ,supjaustykite kubeliais. Žiedinius kopūstus nuplaukite ir išskirstykite dalelėmis, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir apvirkite 5 min. Išimkite kiaurasamčiu. Sumaišykite suplėšytas salotas, ananasą, žiedinius kopūstus ir […]

Vasarinės salotos

Maždaug ketvirtis vidutinio dydžio kopūsto gūžės, 4 morkos, 2 raudoni svogūnai, agurkas, pusė šaukštelio cukraus, kriaušė, 4 šaukštai citrinos sulčių, šaukštas sojų padažo, 3 šaukštai alyvų aliejaus, 2 česnako skiltelės, 3 šaukštai susmulkintų žalumynų, maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų, druskos. Kopūstą smulkiai supjaustome, sumaišome su trupučiu druskos, patriname ir paliekame pusvalandžiui.Morkas supjaustome šiaudeliais, svogūnus – […]

Briuselio kopūstų salotos

300 g Briuselio kopūstų, 1 obuolys, 1 morka (nedidelė), svogūnų laiškų ar porų, 2 šaukštai grietinės, 2 šaukštai majonezo, druskos, pipirų, muskatų. Briuselio kopūstus išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsiname. Stambiai supjaustome morką ir obuolį, sumaišome su grietine ir majonezu, paskaniname druska, pipirais, muskatais. Viršų pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ar porais

Virtų salierų salotos

3-4 salierai, 2 šaukštai aliejaus, 1 stiklinė marinato, 1 kiaušinis, 2/3 stiklinės majonezo arba pomidorų padažo. Nuplautus, neluptus salierus išvirti, atvėsinti, nulupti, supjaustyti plonais nemažais griežinėliais ir užpylus marinatu palaikyti porą valandų.Marinatą nupylus, užpilti majonezu arba pomidorų padažu. Prie salierų salotų galima pridėti šviežių ištroškintų, marinuotų arba raugintų grybų.Viršų puošti kietai virto kiaušinio griežinėliais.

Burokėlių salotos svogūnuose

3 dideli svogūnai, 2 virti parauginti burokėliai, truputis pipirų, žiupsnelis cukraus, druskos, burokėlių rūgštymo. Svogūnų vidų išimti ir smulkiai sukapoti. Burokėlius supjaustyti nedideliais kubeliais, užberti druskos, pipirų, sudėti kapotus svogūnus, įberti žiupsnelį cukraus, sumaišyti ir paruošto mišinio pridėti į tuščias svogūnų roputes. Jas sudėti į lėkštę ir užpilti paraugintų burokėlių rūgštymu