Salotos

Špinatų salotos

450 g špinatų 2 – 3 bulvės 2 obuoliai 50 g fermentinio sūrio su papriką 150 ml jogurto druskos pipirų Špinatus nuplauti, smulkiai supjaustyti, nuplikyti verdančiu vandieniu. Išvirtas bulvės ataušinti, obuolius nulupti. Bulves, uobolius, sūrį supjaustyti vienodo didžio kubeliais. Sumaišyti si špinatais. Ant salotų užpilti jogurtą, atsargiai išmaišyti, pasūdyti, pabarstyti maltais pipirais. Salotas galima paįvairinti […]

Agurkų salotos su rūkyta žuvimi

2 agurkai, cukraus, druskos, 1/4 stiklinės baltojo vyno, šaukštelis smulkinto žaliojo imbiero, 2 karšto rūkymo žuvys. Agurkus supjaustyti figūriniais žiedeliais (tai priklauso nuo jūsų fantazijos). Sudėti į dubenėlį, pabarstyti druska, cukrumi, užpilti vynu.Atsargiai pamaišyti.Palikti pusvalandžiui pastovėti.Tiekiant į stalą, apibarstyti imbieru.Agurkus į lėkštutę išgriebti Kiaurasamčiu.Žuvį supjaustyti gabaliukais.Užpilti agurkais.

Agurkų salotos su paprika

2 agurkai 1 saldusis ankštpipiris 3 pomidorai 4 ridikai 1 kiaušinis 1 šaukštas supjaustytų svogūnų laiškų 0,5 stiklinės grietinės su majonezu pagal skonį petražolių lapelių, salotų lapų, krapų, druskos Paruoštas daržoves supjaustyti: agurkus – kvadratėliais, pomidorus – skiltelėmis, ankštpipirį – šiaudeliais, ridikus – griežinėliais. Sumaišyti, sudėti į salotinę, užpilti pasūdytu grietinės ir majonezo mišiniu, apibarstyti […]

Kopūstų salotos su razinomis

4 porcijoms reikės: 1/2kg kopūstų, 100g razinų, taurelės baltojo sauso vyno, šaukšto citrinos sulčių, 1/2 stiklainio jogurtinio majonezo, druskos, pipirų, cukraus. Kopūstus supjaustykite, pabarstykite druska ir atidėkite 20 min. Razinas užpilkite baltuoju vynu ir leiskite pastovėti 10 min. Razinas nusunkite. Vyną sumaišykite su majonezu ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Kopūstus, padažą ir […]

šviežių žiedinių kopūstų salotos su rūkyta nugarine

300 g žiedinių kopūstų, 200 g ankštinių pipirų, 200 g šviežių agurkų, 150 g majonezo, 100 g rūkytos kiaulienos nugarinės, 100 g konservuotų kukurūzų, salotų lapelių papuošimui, druskos, prieskonių. Žiedinių kopūstų žiedinėlius nupjaustyti nuo stiebų. ankštinius pipirus, agurkus, rūkytą nugarinę supjaustome šiaudeliais. Viską sumaišome su majoneu, prieskonių įedame pagal skonį. Papuošiame salotų lapais, petražolėmis.

Vasaros gaiva

5 pomidorai 3agurkai 1poras kinietiska salota svieziai isspaustos citrinu sultys 1 saukstas aliejaus ir pagal skoni sojos padazo 3 saukstus

Obuolių salotos su džiovintomis slyvomis

2 obuoliai, 0,5 stiklinės džiovintų slyvų, šaukštas medaus, 2 šaukštai riešutų, cukraus. Per naktį mirkytos slyvos, išėmus kaulelius, smulkiai supjausomos ir sumaišomos su tarkuotais obuoliais bei kitais priedais. Patiekiamos plačiose taurėse.

Cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

800g cukinijų, 4 svogūnai, aliejaus, 3/4 l paukštienos sultinio, druskos, saldžios paprikos, 300g vištienos krūtinėlės, 4 šaukštai grietinės, šalavijų lapelių. 2/3 cukinijų (apie 500g) plonai nulupama ir supjaustoma kubeliais, o likusios cukinijos nuplaunamos ir nušluostomos. Svogūnėliai nulupami ir supjaustomi. Tada dideliame puode įkaitinama pusė aliejaus. Suberti svogūnai kepinami, kol pasidaro visiškai skaidrūs. Suberiamos kubeliais supjaustytos […]

Vienos salotos

4 pomidorai, 3 bulves, 2 konservuotos saldžiosios paprikos, 4 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, 2 šaukštai krienų, druskos, pipirų, petražolių. Bulves nuplauti, išvirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Pomidorus nuplauti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Paprikas nuvarvinti ir supjaustyti juostelėmis. Majonezą sumaišyti su grietine ir krienais, pasūdyti, pagardinti pipirais. Į dubenėlį sudėti pomidorus, bulves, […]

SALOTOS "GELTEKLĖ"

2 didelės gelteklių šaknys 3 morkos 1 poras pusė saliero šaknies 50 g smulkintų graikiškų riešutų 200 g majonezo (geriausia su krapais) maltų baltųjų pipirų Gelteklę sutarkuojame, apšlakstome citrinos sultymis, lengvai paskrudiname. Morkas sutarkuojame grube trintuve. Saliero šaknį supjaustome smulkiais šiaudeliais, porus žiedais. Visus produktus sluoksniuojame: gelteklės, morkos, salieras, poras, majonezas. Puošiame nesmulkintais riešutais. Salotas […]