Salotos

Špinatų – braškių salotos.

2 kuokštai špinatų lapų (kuo mažesnių jaunų) 4 puodeliai skiltelėmis pjaustytų braškių 1/2 puodelio daržovių aliejaus 1/4 puodelio balto vyno acto 1/2 puodelio cukraus 1/4 šaukštelio paprikos 2 šaukštai sezamo sėklų šaukštas aguonų Į didelį indą sumesti špinatus ir braškes. Mažesniame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, papriką, sezamo sėklas ir aguonas. Padaža supilti ant špinatų […]

Gaivios salotos

Poras indelis konservuotų kukurūzų obuolys majonezo Porą supjaustyti griežinėliais, obuolį kubeliais. Sudėti likisius produktus. Gerai sumaišyti.

Caro Sultano mišrainė

5 bulvės 3 obuoliai 1/2 stiklinės graikinių riešutų 1/2 stiklinės lazdino riešutų 200 g majonezo citrinos sultys cukraus druskos pipirų Bulves išplaukite ir išvirkite su lupinomis. Paskui aplupkite ir supjaustykite kubeliais. Obuolius taip pat supjaustykite kubeliais. Visus riešutus susmulkinkite ir sumaišykite juos su majonezu. Bulves sumaišykite su obuoliais užpilkite citrinų sultimis, įdėkite truputį cukraus, druskos, […]

Burokėlių salotos su alyvuogėmis

12 virto burokėlio, 100 g salotų lapų, 60 g juodųjų alyvuogių, 1 virtas kiaušinis. Padažui: 1 šaukštelis krienų, citrinų sulčių, 2 šaukštai alyvų aliejaus, druskos. Į lėkštę sudedame stambiai suplėšytus salotų lapus. Burokėlį supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame ant salotų. Susmulkiname alyvuoges ir apibarstome salotas. Puošiame padažu ir kapotais kiaušiniais

Salotos su kriauše ir sūriu

60 g fermentinio sūrio 100 g salotų lapų 60 g cikorinių salotų 1/4 citrinos kriaušė 1/4 granato šaukštelis rozmarino aliejaus 50 g spanguolių 50 g aliejaus druskos maltų baltųjų pipirų Kriaušę nulupkite, perpjaukite per puse, išimkite sėklides. Supjaustikite nestoromis juostelemis išilgai, patepkite jas rozmarino aliejumi, sudėkite į skardą ir apie 5 min kepkite labai karštoje […]

Obuolių ar kriaušių salotos

6 saldžiarūgščiai obuoliai arba 1 l kriaušių, 3 stiklinės vandens, 1 stiklinė cukraus, citrinos rūgšties, 5 gvazdikėliai, 5 kvepiantieji pipirai, 1/4 lazdelės cinamono, truputis druskos. Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklyną ir 1-3 min lėtai pavirinti pasaldytame bei parūgštintame vandenyje.Tada obuolius išgriebti, sudėti į stiklainį.Likusias nuoviras su cinamonais, gvazdikėliais, pipirais ir mažu kiekiu […]

Cikorijų ir obuolių

4 porcijoms reikės: 2 vidutinių obuolių, 1 šaukšto citrinos sulčių, 200g morkų, 3 cikorijų, 120g fermentinio sūrio, keleto lapelių salotų, 1 mažo svogūno, po 3 šaukštus vyno acto ir aliejaus, druskos, baltųjų pipirų, cukraus, 100g ridikų daigų. Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir išvalykite sėklytes. Supjaustykite dar mažesnėmis skiltelėmis, pašlakstykitecitrinos sultimis. Nuo cikorijos nulupkite viršutinius lapelius […]

Marinuotų svogūnų salotos

6 svogūnai, 3 valgomieji šaukštai (3%) acto, 2 valgomieji šaukštai aliejaus, druskos, laurų lapelių, pipirų, gvazdikėlių, cinamono, petražolių lapelių. Svogūnus nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.Vandenį užvirinti su pipirais(nemaltais), gvazdikėliais, cinamonu, druska ir, sudėjus svogūnus, pavirinti, kol jie suminkštės.Po to pridėti acto, aliejaus ir palaikyti porą valandų, tada sudėti į salotinę, viršų pabarstyti petražolių lapeliais.Tokias salotas […]

BULVIU IR AGURKŲ SALOTOS

600g bulvių 400g agurkų 1 obuolys 1 svogūnas 2 šaukštai citrinos sulčių 5 šaukštai grietinės laiškinių česnakų druskos Bulvės su lupenomis išverdamos. Agurkai ir bulvės susmulkinami. Obuolio odelė nulupama, išimami sėklalizdžiai ir susmulkinami. Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Supilamos citrinos sultis ir viskas gerai išmaišoma. Poto sudedama grietinė ir vėl išmaišoma. Patiekiant apibarstoma smulkintais laiškiniais česnakais.

Svogūnų salotos

1. 2 svogūnai, 1 morka, 2-3 šaukštai aliejaus, truputis druskos. Svogūnus supjaustyti griežinėliais, aliejų užvirinti su pipirais, druska ir į jį sudėti stambiai sutarkuotą morką. Truputį pavirinus, karštą aliejų užpilti ant svogūnų. Šios salotos paduodamos prie silkių, žuvų patiekalų. II. 5 svogūnai, 2 stiklinės grietinės, pipirų, druskos. Svogūnus nulupti ir supjaustyti žiedais. Į keptuvę supilti […]