Sausainiai ir saldainiai

Sausainiai su varške

3 saldžių sūrelių 1 kiaušinio 2 kiaušinių trynių 180 g sviesto 2 kiaušinių trynių kepimo miltelių vanilijos riešutų cinamono 2 stiklinių miltų Miltus sumaišyti su sviestu, baltymus išplakti su 1 stikline cukraus. Tešlą padalinti į tris lygias dalis ir idėti 1 valandai į šaldymo kamerą. Iš tešlos kočiojame blyną, tepame baltymais, cinamonu, riešutais. Susukame į […]

Mielinės bandeles

2 pakeliai sausų mielių, 1 stiklinė šilto vandens, pusė stiklinės sviesto arba margarino, 1/4 stiklinėscukraus, 2 šaukšteliai druskos, 2 stiklinės karšto pieno, 8 stiklinės persijotų miltų, 2 kiaušiniai. Mieles išleisti šiltame vandenyje. Sviestą, cukrų, druską ir karštą pieną maišyti dideliame inde,kad viskas ištirptų. Maišant įplakti 4 stiklines miltų, išplaktus kiaušinius ir išleistas mieles. Išmaišyti ir […]

Griliažiniai saldainiai

20 g sviesto, 100 g šokolado, 60 g cukraus, 5 šaukštai grietinėlės, 125 g maltų migdolų. Sviestą ir cukrų pakaitinkite puodelyje. Kai masė pasidarys rusva, suberkite migdolus. Dar pakaitinkite maišydami, kol masė paruduos. Masę iškočiokite ir, kai sustings, supjaustykite mažais gabaliukais. Puodelyje, įstatytame į indą, su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir grietinėlę. Kai atauš, sumerkite […]

SAUSAINIAI "BUIVOLO AKIS"

500 g miltų 250 g margarino 3/4 stiklinės cukraus 3 šaukštai tirštos grietinės 2 šaukštai kepimo miltelių 4 tryniai, vanilinio cukraus agrastų arba slyvų uogienės (arba keptų obuolių) džiovintų vaisių 2 šaukštai kakavos šaukštelis sodos Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, ištrinti su margarinu, berti cukrų, grietinę, trynius, vanilinį cukrų. Tešlą išminkyti, padalyti į dvi dalis, […]

Gardukai

200 g varškės 200 g margarino miltų kvapiųjų prieskonių stiklinė rūgštesnės uogienės Glajui: kiaušinio baltymas stiklinė cukraus pudros citrinos rūgšties Varškę gerai ištrinti. Varškę, miltus, margariną, kvapiosius prieskonius sudėti ant lentelės ir kapoti, kol neliks sausaų miltų. Po to suminkiti tešlą. Iškočioti. Išspausti vienodus skrituliukus, kepti orkaitėje. Iškeptus atvėsinti. Vieną užtepti uogiene, kitą uždėti ant […]

MORKŲ SAUSAINIAI

1 stiklinė tarkuotų žalių morkų 1 stiklinė cukraus 2 kiaušinių tryniai 1 šaukštelis cinamono truputi kepimo miltelių 1 šaukštelis vanilininio cukraus miltų tiek, kad tešla būtų nekieta Tarkuotos morkos užpilamos cukrumi ir palaikomos 4 valandas. Paskui įmušami kiaušinių tryniai, suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonas, vanilininis cukrus. Iš tešlos daromi nedideli rutuliukai ir kepami […]

Sūrūs sausainiai prie alaus

500 g miltų, 3 kiaušinių tryniai, 250 g margarino, šaukštas grietinės, kiaušinio baltymas, kmynų, druskos. Margariną sukapoti su miltais. Pasūdyti su miltais sukapotą margariną, sudėti trynius, supilti grietinę. Suminkyti tešlą ir atšaldyti. Tešlą iškočioti (apie 1 cm storio) ir formelėmis išpjaustyti sausainius. Prieš kepant plonai patepti išplaktu kiaušinio baltymu ir pabarstyti kmynais. Kepti labai karštoje […]

Paryžiaus boba

0,6 l miltų užplikyti 1,23 l pieno, pridėti 0,06 l sausų mielių. Išmaišyti, pridengti servetėle ir pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kol tešla kyla, reikia paruošti tokia masę: 1,85 l miltų kuo geriau išmaišyti su 400g ištirpinto sviesto, 8 tryniais ir 8 kiaušiniais. Kai raugas pakils, sumaišyti jį su paruošta mase, pridėti 100g razinų be kauliukų, […]

Trapūs sausainėliai

1 stiklinė maltų migdolų, 1 stiklinė cukraus, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai džiūvėsėlių. Gerai sumaišyti migdolus, cukrų, džiūvėsėlius ir ištrinti su kiaušinių tryniais. Išplakti baltymus ir atsargiai įsukti. Masę dėti kupsteliais į popierines formeles. Kepti nedidelėje temperatūroje, kad gerai sudžiūtų.

Zagareliai

1,5 stiklines cukraus 200 g rugscios grietines 3 kiausiniai 1/3 saukstelio sodos ~2,5-3 stiklines miltu 0,7 – 1.0 l aliejaus Vanilinis cukrus ir/arba kiti prieskoniai Atskirai su cukrumi suplakti 1) kiausiniu baltymus; 2) trynius; 3) grietine. Viska sumaisyti. Ideti soda. Prideti prieskoniu. Prideti miltu tiek, kad tesla butu galima kocioti. Padaryti zagarelius ir virti juos […]