Užkandžiai

Mėsos arba žuvies "viščiukai"

1kg žuvies arba mėsos, 2 kiaušiniai, 2 riekutės batono, pipirų, 1 svogūnas,druskos, 4 kietai virti kiaušiniai, 1 virta morka,(gali būti žalia), 200g majonezo, petražolių ar krapų, vandens. Žuvį nuvalyti, nuplauti ir išėmus kaulus, sumalti mėsmale. Į žuvies masę dėti išmirkytą piene batoną, pipirų, smulkiai supjaustytą svieste pakepintą svogūną, pagal skonį druskos. Viską suminkyti. Iš žuvies […]

VIŠTIENOS VYNIOTINIS

Višta prieskonių saujelė razinų cukraus Iš vištos išimkite kaulus; mėsą įtrinkite prieskoniais ir palaikykite šaltai keletą valandų. Vištienos vidų pabarstykite razinomis, mėsą susukite į ritinėlį, suvyniokite į celofaną, suriškite ir kepkite 200-220 laipsnių orkaitėje 1 val. 20 min. Į vištienos vyniotinį galima dėti džiovintų obuolių, abrikosų, riešutų; galite įsigyti džiovintų vaisių ir riešutų rinkinį – […]

Kimštos cukinijos

4 porcijoms reikės: 2 didelių cukinijų, kaušinio, svogūno, 400g mėsos faršo, 4 šaukštų tarkuotų džiūvesėlių, šaukšto pomidorų koncentrato, aliejaus, 1/2 šaukštelio aštrios paprikos, druskos, pipirų. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite maždaug 5 cm storio gabaliukais, vidurius išskobkite. Formą ištepkite aliejumi, sudėkite cukinijas. Svogūną susmilkinkite. Puodelyje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną. Sudėkite mėsą, pomidorų konsentratą ir kepinkite 5 […]

Kastinis krepšeliuose

6 tryniai, 100g sviesto, 6 šaukštai grietinės, 600-800 g miltų, druskos. Kastiniui: 200g sviesto, 400g grietinės, 1 šaukštas kmynų,druskos. Sviestą atšildyti ir gerai mediniu šaukštu išsukti. Paskui sukant mušti po vieną trynį, kol sudėsite visus. Po to supilti grietinę, įberti žiupsnelį druskos ir išsijotus miltus. Tešlą gerai išminkyti ir padėti šaltai. Atšalusią kočioti apie 1cm […]

Agurkų salotomis įdarytas kumpis

0.5 kg virto kumpio, 1 agurkas, 2 šaukštai citrinų sulčių, 3 šaukštai aliejaus, truputis druskos, pipirų. Vitrą kumpį supjaustome plonais griežinėliais.Agurką sutarkuojame ilgais šiaudeliais ir užpilame aliejaus, citrinų sulčių, druskos ir pipirų mišiniu.Į kiekvieną kumpio griežinėlį dedame šaukštą agurkų salotų ir susukame.

Grybų paštetas

200g virtų džiovintų grybų 4 kiaušiniai, 200g sviesto, 4 svogūnai, truputis druskos, pipirų, cukraus. Svogūnus supjaustome kubeliais ir pasūdytus bei pasaldintus pakepame su visu (200g ) sviestu. Virtus grybus, kietai virtus kiaušinius ir svogūnus permalame mėsmale. Į šią masę supilame kepant svogūnams likusį sviestą ir gerai išmaišome. Paštetą sudedame į indelį, paslegiame ir pastatome šaltai. […]

Virtas sūris

10 l rūgštaus pieno, 2 l saldaus pieno, 2 kiaušiniai, 2/3 stiklinės grietinės, 1 šaukštas sviesto, druskos. Iš rūgštaus pieno pagaminti varškę. Saldų pieną užvirinti, į jį sudėti sutrupintą varškę ir truputį pakaitinti, kol išsiskirs išrūgos.Tada supilti į sūrmaišį ir gerai nusunkti. Puode ištirpyti sviestą, sudėti varškę, grietinę, kiaušinius, druską ir kaitinant maišyti, kol masė […]

Daržovės su sūrio padažu

2 porcijoms reikės: pakelio šaldytų daržovių, indelio žaliųjų žirnelių, indelio mini kukurūzų, baltojo padažo su sūriu, šaukštelio sviesto, 2 šaukštų tarkuoto sūrio, 2 kiaušinio, baltųjų pipirų, citrinos sulčių, druskos, krapų. Daržoves išvirkite virš garų. Pasigaminkite baltąjį padažą(iš sviesto, neriebios grietinėlės, miltų ir sūrio) ir pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais. Kukurūzus nukoškite. Padažą pilkite ant daržovių […]

Aromatingas paštetas

Jums reikės: po 400 g veršienos ir vištienos krūtinėlės, 200 g veršienos ar vištienos kepenėlių, 250 g šoninės, 4 džiovintų grybų, 3 morkų, keliolikos alyvuogių, svogūno, padžiūvusios bandelės, 6 kiaušinių, 100 g maltų graikinių riešutų, druskos, pipirų, lauro lapų, saldžiųjų pipirų, muskato riešuto, keleto džiovintų abrikosų, stiklinės sultinio, 3 šaukštų sauso raudonojo vyno, 1,5 šaukšto […]

Varovų užkandis

1 kg rūkyto kiaulienos kumpio, 1kg pakepintos duonos gabaliukų, 1 stiklinė paruoštų krienų, 5-6 skiltelės česnako, 2 stiklinės aliejaus, 10-12 kadagio uogų, 0,5 stiklinės spirito, 12-16 storokų ilgų medinių smaigtų, 10 obuolių. Duoną supjaustyti storesnėmis negu paprastai riekutėmis ir apkepinti įkaitintame aliejuje. Apkepusias riekutes įtrinti česnaku. Rūkytą kumpį supjaustyti kuo plonesniais keturkampiais griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį […]