Užkandžiai

Užkandis su sūriu ir česnaku

Imame: sūrio(lydyto), česnako, druskos majonezo 2virtų kiaušinių Gaminimo būdas: sūrį ir kiaušinius sutarkuoti(maždaug tokiu stambumu, kaip per burokinę tarką), česnaką sutrinti, arba taip pat smulkei sutarkuoti. visą masę užpilti majonezu(taip, kad apsimaišytų) įdėti druskos pagal skonį. Šitas patiekalas skanus tiek ant batono tepti, tiek tepti ant keptos duonos.

Kimštos paprikos

2 porcijoms reikės: 1 svogūno, 150g cukinijų arba agurkų, 4 stiebelių krapų, 3 šaukštų aliejaus, 9 šaukštų ryžių, druskos, pipirų, raudonos ir geltonos paprikos, 6 šaukštelių tirštos grietinės, 100g pievagrybių. Svogūną ir krapus susmulkinkite, cukiniją supjaustykite juostelėmis. Šaukšte aliejaus apkepinkite svogūną ir ryžius. Įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite 20 min. uždengtą. Po […]

Karšti sumuštiniai su žuvies koncervais

6-8 riekės baltos duonos arba ragaišio, 50 g sviesto arba margarino, 1 dėžutė žuvies koncervų (su pomidorų padažu arba aliejumi), 1 marinuotas agurkas, 100 g sūrio, (žaliojo sūrio). Ant sviesto apteptos duonos uždedama šakute suskmulkintų koncervų. Jeigu jie labai sultingi, imama tik dalis padažo. Agurkas susmulkinamas ir uždedamas ant žuvies, viršuje pridengus sūriu. Jeigu sūris […]

Daržovėmis įdaryti baklažanai

5-6 baklažanai, 200 g pievagrybių, 4 pomidorai, 1 svogūnas, 1 paprika, 1 morka, 1 kietai virtas kiaušinis, 200 g sutarkuoto fermentinio sūrio, 1 petražolių šaknis, 6 šaukštai aliejaus, 4 skiltelės česnako, truputis petražolių arba krapų, druskos, pipirų. Įdarui morką, papriką, petražolių šaknį supjaustome mažais kubeliais. Pakepame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus. Paruoštas daržoves […]

Daiginti kviečiai su džiovintais vaisiais ir medumi

2 porcijoms reikės: 200g ekologiškų daigintų kviečių „Pradas”, 1 valg. šaukšto ekologiško medaus „Pradas”, 1 valg.šaukšto džiovintų abrikosų, 1 valg. šaukšto džiovintų slyvų, 1 valg. šaukšto džiovintų papajų, 1 valg. šaukšto razinų, 1 valg. šaukšto džiovintų obuolių, 1 valg. šaukšto džiovintų ananasų, 1valg.šaukšto šaldytų spanguolių, ekologiškų citrinų „Pradas” sulčių. Džiovintus abrikosus, ananasus, obuolius, džiovintas slyvas […]

Karšti sumuštiniai su kepenų paštetu ir grybais

6-8 riekės baltos duonos, 40 g sviesto arba margarino, 100 g kepenų pašteto, 100 g grybų, 10 g taukų, 1 arbat. šaukštelis miltų, 1-2 valg. šaukštai grietinės, pagal skonį druskos, pipirų, 2 valg. šaukštai tarkuoto sūrio. Duona plonai aptepama sviestu, ant viršaus užtepama kepenų pašteto.Grybai susmulkinami, patroškinami riebaluose, įdedama truputį miltų, keletą minučių palaikoma ant […]

Agurkai su krapais

Grilyje keptas užkandis. 1 stangrus ilgas agurkas (Agurkas) 50 g šviežių krapų 2 šaukštai sviesto druskos Neluptas agurkas perpjaunamas išilgai, atsargiai šaukštu išimamos sėklos. Agurko puselės storai aptepamos sviestu sumaišytu su krapais ir dedamos į formelę. Troškinama apie 3-5 minutes, priklausomai nuo agurko tvirtumo. Tik baigiant troškinti beriama druska ir pabarstoma šviežiais, susmulkintais krapais. Tuojau […]

Karšti sumuštiniai su sūriu

6-8 riekės baltos duonos, 50g. sviesto arba 70g. grietinės, 100g. sūrio, pipirų pagal skonį. Duona aptepama sviestu arba grietine, ant viršaus uždedama riekelė sūrio arba storas tarkuoto sūrio sluoksnis.Kepama orkaitėje, kol sūris pagelsta ir truputi išsilydo. Nereikia leisti sūriui igyti rudos spalvos, nes tuomet jis įgys nemalonu kvapą. Pagal skonį pabarstome pipirais, geriausiai raudonaisiais.

Virtas kumpis su sūriu

4 riekės baltos duonos, 1 skiltelė česnako, 50g sviesto, 2 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio, 1 stiklinė kapoto virto kumpio, Paimti 4 mažus apkepo indelius. Duoną taip apipjaustyti, kad tilptų į juos. Česnako skiltelę perpjauti ir ja įtrinti duoną, po to aptepti ją iš abiejų pusių minkštu sviestu, sudėti ant skardos ir kepti karštoje orkaitėje apie […]

Lietiniai su obuoliais I

250g obuolių, 0,25l pieno, kiaušinis, 50g miltų, truputis cukraus. Iš pieno, kiaušinių, miltų ir cukraus paruošti tešlą lietiniams. Keptuvėje įkaitinti riebalus ir pilti paruoštos tešlos, dėti nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų obuolių. Apkepti iš abiejų pusių. Paduoti į stalą, apibarsčius cinamonu ir cukrumi.