Antrieji patiekalai

Dešrelė pataluose

Jums reikės: kiaušinio, 1/4 stiklinės miltų, 1/4 stiklinės pieno (perpus su vandeniu), 300 g raugintų kopūstų, 3 dešrelių, 6 šaukštelių kečupo, 6 šaukštelių garstyčių, 3 šaukštų aliejaus, 1/2 stiklinės obuolių sulčių, druskos, pipirų, cukraus, maltos aštrios paprikos, 50 fermentinio sūrio. Kopūstus nuplaukite, nusunkite ir susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus. Užpilkite sultis ir troškinkite apie 20 […]

Burokėlių vėrinukai su krienų padažu

6 porcijoms reikės: 2 šaukštų krienų, 200ml grietinės, 200g virtų mažų burokėlių, vienos citrinos sulčių ir žievelės. Mažame dubenėlyje sumaišykite krienus su grietine, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Suverkite burokėlius ant medinių iešmelių ir pašlakstykite citrinos sultimis Apkepkite kepsninėjepo porą min. iš abiejų pusių, pabarstykite citrinos žievele ir patiekite su krienų padažu.

Menkė su baltuoju padažu

Jums reikės: 1 kg menkės filė, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 2 stiklinių stipraus daržovių sultinio, pusės stiklinės baltojo vyno, lauro lapelio,po ketvirtį šaukštelio peletrūno ir šalavijo, šaukšto sviesto, šaukšto miltų, pusės šaukštelio konditerinių prieskonių, cukraus, druskos. Žuvį nuplaukite, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir sudėkite į verdantį sultinį, įdėkite lauro lapelį ir peletrūną. […]

Bulvės su dešra

400g kiaulienos dešros, 4 riekeles lašinių, po pusę stiklinės kapotų svogūnų ir pjaustytų salierų, 1 šaukštelis druskos, pusė šaukštelio cukraus, 1/4 šaukštelio garstyčių miltelių, 1/8 šaukštelio pipirų, pusė stiklinės vandens, 1/3 stiklinės obuolių acto, 4 stiklinės pjaustytų virtų bulvių, 2 šaukštai majonezo. Lašinukus supjaustyti ir pakepinti. Subėrus kapotą svogūną ir salierus, kepinti kol suminkštės. Sudėti […]

Žuvis su paprika ir cukinija

600 g žuvies filė, šaukštas citrinos sulčių, raudonoji paprika,žalioji paprika, vidutinio dydžio cukinija, 0,5 citrinos, petražolių, sojos padažo, druskos, pipirų, aliejaus. Juostelėmis supjaustytą žuvies filė pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti priekoniais ir palikti 10 minučių pastovėti. Papriką ir cukiniją supjaustyti juostelėmis. Žuvies filė apkepinti aliejuje. Baigiant kepti sudėti papriką ir cukiniją. Patiekti papuoštą petražolėmis ir citrinos […]

Keptos silkės

8 šviežios (nesūdytos) silkės, 75 g lašinių, 3 valgomieji šaukštai miltų, 3 valgomieji šaukštai grūstų džiūvėsių, acto, garstyčių, druskos. Silkes išdaryti, kiekvieną perpjauti išilgai, truputį pasūdyti, apšlakstyti actu ir iš abiejų pusių patepti garstyčiomis.Iš pradžių jas pavolioti miltuose, paskui džiūvėsiuose.Lašinius supjaustyti kubeliais ir išlydyti.Šituose taukuose silkes apkepinti iš abiejų pusių.Patiekti su bulvių salotomis arba bulvių […]

Marinuotas kiškis

Vidutinio dydžio kiškis, 125 g lašinių, 3 valgomieji šaukštai marinato, pilnas arbatinis šaukštelis druskos, pusė arbatinio šaukštelio pipirų, 2 stiklinės sultinio, stiklinė grietinėlės, 2-3 buteliai alaus. Kiškiui nudirti odą ir jį išdaryti.Užpilti alum ir jame palaikyti 2 dienas.Paskui kiškį išimti, apdžiovinti ir prikimšti pasūdytų bei papipirintų lašinių juostelių.Kiškį paguldyti ant keptuvės nugara žemyn ir iškepti […]

Lašišos filė su sūriu

200 g lašišos file 100 g parmezano sūrio 1 svogūno 1 morkos 1/2 citrinos 2 šaukštų aliejaus krapų salotų lapų druskos, pipirų Morką ir svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite aliejuje. Lašišos filė supjausty­kite porcijiniais gabalais, api­barstykite druska, ant viršaus sudėkite skiltelėmis pjaustytus grybus, apkeptas morkas su svogūnais, apibarstykite tarkuotu sūriu, pipirais. Kepkite karštoje orkaitėje. Sudėkite […]

Guliašas su raugintais kopūstais

750g jautienos nugarinės, 3 šaukštų aliejaus, 6 svogūnų, 2 česnako skiltelių, druskos,maltų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių, šaukštelio kmynų, 2 šaukštelių pomidorų tyrės, 2 raudonųjų paprikų, 850g raugintų kopūstų, žiupsnelio cukraus. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais, česnaką išspauskite. Mėsą supjaustykite gabaliukais, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti, sudėkite svogūnus ir česnakus. Visą keptuvėje turinį perpilkite į troškintuvą, sudėkite […]

Blyneliai su žiediniais kopūstais

Tešlai: 2 kiaušiniai, 3-4 šaukštai majonezo, 3-4 šaukštai krakmolo, druskos. 1 nedidelis žiedinis kopūstas, aliejaus kepimui. Žiedinį kopūstą 15 min. pamerkiame į parūgštintą vandenį. Tuomet supjaustome nedideliais gabalėliais ir apverdame pasūdytame vandenyje. Gabalėlius išgriebiame ir nuvarviname kiaurasamtyje. Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą. Į ją suberiame žiedinio kopūsto gabalėlius, sumaišome. Blynelius kepame aliejuje