Antrieji patiekalai

Silkės su aliejumi

Jums reikės: 6-8 silkių filė, 2 svogūnų, šaukštelio pipirų, pusės šaukštelio garstyčių, 5 grudelius kadagio, saldiųjų pipirų, 1 didelio arba 2 mažų lauro lapelių, 1/2 stiklinės aliejaus, pusės citrinos sulčių, 4 šaukštų aliejaus, 2 svogūnų. Į nemažą dubenį įpilkite šalto vandens ir įdėkite silkes. Mirkymo laikas priklauso nuo to, ar labai sūrios silkės. Kartais pakanka […]

Silkė burokėlių rūgštyme

6 silkės, 3 šaukštai aliejaus, 2 svogūnai, 1 stiklinė burokėlių rūgštymo, 1-2 šaukštai miltų. Silkes gerai išmirkyti ir, išėmus kaulus, puseles iškepti aliejuje. Jas sudėti į silkinę. Burokėlių rūgštymą užvirinti, supilti šaltame rūgįtyme išmaišytus miltus, įberti druskos, pavirinti ir tuo skysčiu užpilti silkę. Duodant į stalą, puošti žalumynais. Prie silkių paduoti virtų bulvių.

Avienos troškinys su daržovėmis

110 g avienos, 15 g tirpinto sviesto, 100 g bulvių, 20 g morkų, 20 g ropių, 10 g petražolių, 25 g svogūnų, 15 g pomidorų tyrės, 5 g miltų, pipirų, druskos, žalumynų. Mėsą sukapokite gabalėliais, pabarstykite pipirais, druska ir pakepinkite ant riebalų iki gražios geltonos spalvos. Po to mėsą dėkite į troškinimo indą, užpilkite pomidorų […]

Žuvis šašlikai su cukinijomis

Jums reikės(4-ioms porcijoms): 2 šaukštų aliejaus, citrinos sulčių ir žievelės, pusės šaukštelio džiovintų čiobrelių, česnako skiltelės, druskos, pipirų, mažos cukinijos, 8 siaurų jūrinių žuvų filė. Į stiklainį įpilkite aliejaus, citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę, čiobrelius ir sutrintą česnaką, žiupsnelį druskos ir pipirų. Užsukite dangtelį ir gerai pakratykite stiklainį. Cukiniją nuplaukite ir neluptą supjaustykite išilgai […]

Kiaušinių puselės padaže

4 kiaušiniai, 100g plaktos grietinės, šaukštas garstyčių, „Vegetos” prieskonių, pipirų, muskato riešuto, svogūnas, ankštinis pipiras, 50g sviesto. Kiaušinius išvirti, nulupti, perpjauti per pusę. Paruošti padažą: svieste apkepinti svogūnus ir papriką. Likusį sviestą ištirpinti ir išsukti su garstyčiomis. Išplakti grietinę. Viską išmaišyti, sudėti, prieskonius, svogūnus ir papriką. Užpilti ant kiaušinių puselių. Valgyti su gruzdintomis batono riekutėmis.

Lazanija su lašiša

4 porcijoms reikės: 500g lašišos filė, 4 šaukštų citrinos sulčių, 1 mažo garbanoto kopūsto, po 2 šaukštus sviesto ir miltų, po stiklinę sultinio ir pieno, 1 citrinos žievelės, pakelio lazanijos, 250g mocarelos. Lašišos filė supjaustykite stambiais kubeliais, pašlakstykite 2 šaukštaiscitrinos sulčių ir pasūdykite. Atskirkite kopūsto lapus, įdėkire į pasūdytą verdantį ir pavirkite 2 min. Pakaitinkite […]

Burokėlių maltiniai

200 g burokėlių 60 g sviesto 80 g manų kruopų 50 g džiūvėsėlių 100 g grietinės druskos Nuluptus burokėlius sumalti, sudėti į puodą su tirpintu sviestu, pasūdyti, užvirinti. Paskui berti manų kruopas ir maišant kaitinti, kol masė sutirštės. Iš ataušusios masės daryti maltinius, pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose. Valgomi karšti su grietine.

Cukinijų "valtelės"

4 cukinijos (1 kg ), 2 svogūnai (100g ), 100g fermentinio sūrio (labai tinka pelėsinis ), 2 tryniai, 2 šaukštai tirpinto sviesto, 2 pomidorai, čiobrelių ir druskos. Cukinijas perpjauti išilgai, išimti sėklas ir 5 min. palaikyti verdančiame pasūdytame vandenyje. Sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su tryniais. Šia mase aptepti paruoštas cukinijas ir apibarstyti žiedeliais supjaustytais svogūnais. […]

Silkė su kriaušėmis

500 g silkių, 2 stiklinės pieno, 2-3 kriaušės, citrina, 175 g balto vyno, druskos, pipirų, cinamono, anyžiaus, cukraus, citrinos žievelių, 3-4 šaukštai sulčių. Piene išmirkytas silkes nulupkite, išimti kaulus. Nuluptas kriaušes išvirti, pertrinti, pasūdyti, įberti cukraus, prieskonių. Citriną nulupti, supjaustyti griežinėliais, užpilti kriaušių padažu ir truputį patroškinti. Patekti su balta duona.

Jautiena, troškinta aluje

600 g jautienos 40 g riebalų druskos pipirų 1 svogūnas 1 šaukštas garstyčių 0,5 l tamsaus alaus kmynų citrinos žievelės duonos plutelės Svogūną sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti, sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti 30 min. šaltai. Apkepinti riebaluose, užpilti alumi, įdėti kmynų, susmulkintos citrinų žievelės, duonos plutelių ir troškinti sandariai uždengtą […]