Antrieji patiekalai

Omleto vyniotinis su tunu

Omleto vyniotinis su tunu

Pastebiu, kad jau antra savaitė maisto tinklaraščiuose (tiek lietuviškuose, tiek ir užsienietiškuose) karaliauja kiaušiniai. Kitaip ir negali būti – visi laukia Velykų, šviesių ir saulėtų, tikrosios pavasario pradžios. Nors žiema dar niekaip nenori trauktis ir tikriausiai kiaušinius teks ridinėti ant sniego, bet tiek jau to – grožėsimės margučiais baltame patale. Kiaušiniai užėmė ir mano šaldytuvą […]

Pilno grūdo spagetti su krevečių padažu

Pilno grūdo spagetti su krevečių padažu

Reikės: 1/2 pakelio pilno grūdo spagetti Padažui: 400g didelių šaldytų krevečių Didelio svogūno 1-2 skiltelės česnako 1/2 baklažano 1/2 cukinijos 1 kepta marinuota paprika Vidūržemio jūros prieskonių Druska Popirai 2 v.š. pomidorų pastos 150 ml kokoso pieno 5 mėtos lapeliai Krapai Čili dribsniai pagal skonį Krevetes atšildome ir pamarinuojame vidūržemio jūros prieskoniuose. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, […]

Traškieji falafeliai (avinžirnių kotletai)

Traškieji falafeliai (avinžirnių kotletai)

Apie falafelius esu girdėjusi ir mačiusi jų nuotraukas internete jau senokai, jie mane taip viliojo savo išvaizda, neabejojau, jog jie yra ir labai skanūs ir nesuklydau! Man kažkodėl atrodė, kad jie sunkiai pagaminami, todėl vis atideliojau, ir šiandien atėjo pagaliau ta diena, kai aš juos pasigaminau. Prisipažinsiu nesu jų ragavus kažkur, todėl kokio jie turi […]

Anties kulšelės su česnakinėmis bulvytėmis bei saldžiarūgščiu slyvų padažu

Anties kulšelės su česnakinėmis bulvytėmis bei saldžiarūgščiu slyvų padažu

Joninių proga siūlau palepinti šeimą gardžiu patiekalu, kuriam pagaminti užtruksite vos valandą. Savo mažajam (2 metai ir 3 mėn) aš išėmiau minkštąją iškepusių bulvių dalį ir šiek tiek patryniau su šakute, o iškeptą mėsą supjausčiau smulkiau, patiekiau su sviesto – grietinės padažu bei šviežiu agurku, valgė labai noriai 🙂 Anties kulšeles naudojau Kitchen me , kurios jau […]

Geitai paruošiamas patiekalas iš šaldytų daržovių, vištienos ir ryžių

Geitai paruošiamas patiekalas iš šaldytų daržovių, vištienos ir ryžių

Idėja pietums: greitai paruošiamas patiekalas iš daržovių, vištienos ir ryžių. Kartais, kai nėra laiko, noro ar įkvėpimo ilgai suktis prie puodų bei keptuvių, ranka tiesiasi prie pusfabrikačių. Ir, tiesą sakant, ne visada jie – blogas pasirinkimas. Viename iš prekybos centrų atradau jau paruoštą patiekalą iš ryžių, mėsos ir daržovių. Paprasta, skanu ir netgi visai sveika […]

Vištienos pūkučiai

Vištienos pūkučiai

Reikės : maltos vištienos krūtinėlės; kiaušinio;  vištienos prieskonių druskos; pipirų kelių skiltelių česnako džiovinto batono kubelių Įdarui:  1-2 virtų kiaušinių 100 g  tarkuoto fermentinio sūrio krapų Faršą sumaišome, įberiame prieskonių, druskos, pipirų, įspaudžiame česnako. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Kiaušinius  ir sūrį sutarkuojame burokine tarka, įberiame supjaustytus žalumynus. Slapiom rankom formuojame kotletus, dedant į […]

Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu

Vištiena kepta su apelsinų-rozmarino sviestu

Mano brangioji močiutė, ruošdama kelintąjį patiekalą, sakydavo – kam Velykos, kam Kalėdos, o virėjui tiktai bėdos. Kad tos bėdos būtų mažesnės ir ne tokios varginančios, reikia kepti labai skanią, aromatingą ir sultingą vištienos krūtinėlę, kuriai prireiks vos kelių ingredientų. Apelsinų-rozmarino sviestas čia daro stebuklus. O kas drįs ginčytis, kad jų nereikia. Ir ne tik per […]

Triušienos guliašas

Triušienos guliašas

Triušiena – viena švariausių mėsos rūšių, kaupianti mažiausiai chemikalų. Triušio mėsoje praktiškai nėra riebalų. Ji labai naudinga vaikams, maitinančioms mamoms ir sveika mityba besirūpinantiems žmonėms. Tai vienas lengviausiai įsisavinamų mėsos produktų. Mėsa, –  balta su rausvu atspalviu, turi švelnų, vos juntamą savitą skonį, yra minkšta, tačiau stangri, neriebi, su smulkiais kaulais. Triušio mėsa yra viena maistingiausių […]

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Tiems, kam atsibodo keptos bulvės, virtos bulvės, bulvių košė garnyrui, bet neatsibodo pačios bulvės, šis apkepas puiki alternatyva. Reikia prie jo šiek tiek pasikuisti, bet jei dalį darbo padarysite iš vakaro, kitą dieną beliks sumesti viską į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Spręsti jums. Pastabos: Aš naudojau pusę kiekio grietinėlės riebios, kitą pusę – […]

Spelta miltų pyragas su salierais, lašiša ir putpelių kiaušiniais

Spelta miltų pyragas su salierais, lašiša ir putpelių kiaušiniais

Nesaldus pyragas iš Spelta miltų su gaiviu, sultingu ir sočiu salierų-lašišos įdaru, pagražintas ir paskanintas putpelių kiaušiniais. Gerai yra tai, kad atvėsus jo gardumas nė kiek nenusileidžia ką tik iškeptam. Toks universalus patiekalas ypač tinka vasariškoms iškyloms gamtoje kaip sotus užkandis, savaitgalio pietums kaip pagrindinis patiekalas arba pusryčiams vietoje sumuštinio. Pyragas su tiek daug kiaušinių  puikiai papuoštų Velykų vaišių stalą.  Labai skanus. Pyragui su […]