Antrieji patiekalai

KUOJA, KEPTA POMIDORŲ PADAŽE

1 kg žucies 500 g pieno 1/4 citrinos kiaušinis šaukštas sauso baltojo vyno 2 šaukštai miltų pyrago džiūvesėlių 3 šaukštai susmulkintų rūgštynių 60 g sviesto maltų pipirų druskos Į pieną įspauskite citrinos sultis, supilkite vyną, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Tame skystyje 1,5 val. mirkykite stambias kuojas be galvų ir uodegų, išdarinėtas, neplautas, o tik […]

Virti varškėčiai

400 g varškės 1 stiklinė miltų 2 kiaušiniai 3 šaukštai tirpinto sviesto 3 šaukštai grietinės druskos Kiaušinius ištrinti su druska, sudėti varškę, miltus ir išminkyti. Iš masės (ant miltais pabarstytos lentos) padaryti 5-2 cm storio volelius, truputį paploti, supjaustyti 4-5 cm ilgio gabaliukais ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Iškilusius varškėčius išgriebti, sudėti į pašildytą […]

Tirštas, riebaluose pakepintas čili troškinys

Jums reikės: – 1 arbatinio š. augalinio aliejaus, – 2 smulkintų česnako skiltelių, – 1 arbatinio š. trinto imbiero, – 1 smulkiai supjaustytos raudonos paprikos, – 225 g plonai supjaustytos liesos kiaulienos nugarinės, – 2 arbatinių š. tamsaus cukraus – 1 arbatinio š. tamsaus sojų padažo. 1. Pašildykite aliejų katilėlyje su išgaubtu dugnu, sudėkite česnaką, […]

Pievagrybių ragu

8 porcijoms reikės : 900 g pievagrybių, 3 bulvių, 80 g pomidorų tyrės, 180 g svogūnų, 140 g morkų, 50 g petražolės šaknies, 160 g ropės, 200 g pomidorų, 20 g miltų, 80 g aliejaus, petražolių, krapų, 1 – 2 lauro lapelių, druskos, juodųjų pipirų žirnelių. Pievagrybius apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje.Nusunkite ir supjaustykite gana […]

Žiedinio kopūsto keksas

Reikės šių produktų: 1 vidutinio dydzio kalafijoras 0,700g maltos mesos 1 stikline virtu ryziu 1 kiausinis 3 saukstai aliejaus Gaminimas: Ispjauname ziedinio kopusto serdi,ir 10 min paverdame pasuditame vandenyje(5 min apatine puse,likusias 5 min virsutine)po to i mesa dedame prieskonius,kiausini,ir virtus ryzius.Tada ziedini kopusta apverciame ant virsutines puses,ir i apatine dali i visus tarpus yra […]

Sicilietiška pica

300 g miltų 20 g mielių 1 stiklinė vandens 2 šaukštai aliejaus taukų formai ištepti 1 šaukštas cukraus druskos Įdaras: 4 pomidorai 20-30 alyvuogių 2 šaukštai kaparių 100 g fermentinio sūrio pipirų Paruošti mielinę tešlą ir palikti valandai, kad pakiltų. Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti skiltelėmis, pašalinti sėklas. Pakilusią tešlą iškočioti ir sudėti į išteptą taukais […]

Švediški mėsos maltinukai

40 g kukurūzų dribsnių, 2 kiaušiniai, 320 g jautienos faršo, 20 g pieno, pusė valgomojo šaukšto druskos, 4 česnako skiltelės, maltų juodųjų pipirų, muskato riešuto, petražolių lapeliai. Padažui : 40 g kiaulienos taukų, 20 g miltų, stiklinė sultinio, pusė stiklinės pieno, druskos. Kukurūzų dribsnius susmulkinti, sumaišyti su kiaušiniais, faršu, pienu, pasūdyti, papipirinti, pridėti muskato riešuto, […]

Vištienos filė su džiovintomis slyvomis

Reikės: 1kg vištienos filė 1 pakelio plakamosios grietinėlės (30%) saują džiovintų persikų saują džiovintų slyvų 2 pakelius ryžių Eiga: Vištieną supjaustyti kubeliais (marinuoti ar dėti ant jos prieskonių neriekia), dėti kepti į keptuvę, ant nedidelės ugnies, nuplauti slyvas ir persikus, sumesti į keptuvęs su vištiena, 10min pakepti. Tada supilti grietinėlę dar 10min pakepti, įdėti druskos, […]

Blyneliai su razinomis

1 kiaušinis, 2 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės džiovintų razinų, 0,5 stiklinės kefyro, 200-250 g liesos biovarškės (galima ir riebesnės), truputis druskos ir cukraus, aliejaus, grietinės. Kiaušinį ištriname su varške, cukrumi ir druska, supilame kefyrą, įdedame miltus ir nuplautas bei nusausintas razinas. Viską išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame po šaukštą tešlos, kepame ant silpnos ugnies, […]

Tuno mišrainė

3 stiklinės vandens, 1 stiklinė ryžių, 1-2 dėžutės smulkinto tuno aliejuje, 300gr fermentinio sūrio, 4 kiaušiniai, 2-3 švieži agurkėliai. 0,5kg majonėzo. Į užvirusį vandenį supilam ryžius ir verdam 20min.išvirusius perpilam šaltu vandeniu kol atvės, į ryžius sudedam tuną,sutakuojam sūrį ir agurkus[žievelę nulupam],supjaustome kiašinius,ir supilame majonėzą,viską sumaišome,sūdyti nereikia,tik prieskonių pagal skonį.SKANAUS.