Antrieji patiekalai

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais

3-4 asmenims reikės: 250 g „Kitchen me” šviežių triušienos dešrelių Žiedinių kopūstų falafeliams reikės (išeina maždaug 16-20 vnt): 400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba smulkintuve su S formos peiliu pundelio smulkintų žviežių petražolių (jeigu mėgstate, galite dėti kalendras) 1/2 a.š. maltos kalendros 1 a.š. raudonojo kario 1 a.š. ciberžolės 1 a.š. kepimo miltelių 1/2 a.š. […]

Makaronai citrininiame sūrio padaže su vištiena

Makaronai citrininiame sūrio padaže su vištiena

3 asmenims reikės: 1/2  pakelio vamzdelių formos makaronų „Penne rigate” 2-3 be odos ir kaulo vištienos krūtinėlių 2 v.š. alyvuogių aliejaus 1,5 v.š. mėgstamų vištienos prieskonių 2 a.š. sviesto 3 skiltelių česnako 200 ml grietinėlės 1/4 puodelio tarkuoto parmezano 1/2 a.š. citrinos žievelės druskos, pipirų pagal skonį 2-3 vidutinių pomidorų 1/2 a.š. smulkintų krapų šviežių […]

Pievagrybių kukuliai su makaronais

Pievagrybių kukuliai su makaronais

Puiki alternatyva mėsai įvairūs kukuliai ar kotletukai iš daržovių, šį kartą siūlau iš pievagrybių ir avižinių dribsnių, kurie puikiai tinka su mėgstamais makaronais. Reikės: Kukuliams: 200 g pievagrybių nedidelės stiklinės (apie 200 ml) avižinių dribsnių 3-4 v.š. džiuvesėlių 1 didelio svogūno 2 skiltelių česnako a.š. džiovintų čiobrelių druskos pipirų 1 didelio kiaušinio smulkintų šviežių žolelių […]

Antienos blauzdelės su gaiviomis pankolio salotomis

Antienos blauzdelės su gaiviomis pankolio salotomis

Patiekalas, kuris reikalauja minimalių pastangų, o rezultatas nuostabus! Mūsų šeimos pamėgti Kitchen me produktai, kurie labai gelbsti, kai reikia greitai paruošti pietus ar vakarienę. Šį kartą naudojau Antienos blauzdeles „Tulpės” su prieskoniais, kurias reikia įdėti su pakuote tiesiog į įkaitintą orkaitę ir kol keps blauzdelės, tuo metu galima užsiimti savo reikalais, argi ne puiku?! 2 asmenims reikės: 600 […]

Žiedinio kopūsto „ryžiai” meksikietiškai

Žiedinio kopūsto „ryžiai” meksikietiškai

Jeigu pavargote nuo mėsos ir kruopų, siūlau pasidaryti veganišką labai skanų patiekalą! Jeigu mėgstate aštresnį maistą, tikrai liksite neabejingi šiems „ryžiams”. Kas nemėgsta aštraus maisto, tiesiog nedėkite aštraus pipiro. 2 asmenims reikės: 1/2 vidutinio žiedinio kopūsto 2 v.š. alyvuogių aliejaus 1/2 geltonos arba raudonos paprikos 1 didelio svogūno 2 skiltelių česnako 1/2-1 čili pipiro (aš […]

Kiaulienos vyniotinis su džiovintais vaisiais, rozmarinu ir cinamonu

Kiaulienos vyniotinis su džiovintais vaisiais, rozmarinu ir cinamonu

Kai pietų žada užsukti būrelis žmonių,  kiaulienos vyniotinis gelbėja nuo ilgo lindėjimo virtuvėje. Skaniausias jis man su džiovintais vaisiais, rozmarinu ir trupučiu cinamono, bet šiaip įdaro variacijų gali būti labai daug. Paprastai valgome vyniotinį karštą, bet jei lieka koks gabaliukas, jis būna puikiausiai suvartojamas kitą dieną vietoje šalto užkandžio. Taigi, jei norite paprastai pagaminamo ir […]

Varške įdaryti baklažanai

Varške įdaryti baklažanai

Varškė, matyt, vienas universaliausių maisto produktų, tinkantis tiek desertams, tiek pietums ar vakarienei. O varške įdarytos daržovės – vienas dažniausių patiekalų ant mano stalo. Paprikos, bulvės, cukinijos… Šį kartą baklažanai. Pastabos: Suprantama, kad į varškės masę galima dėti ką tik norite (arba ką tik turite). Proporcijas pateikiu apytikslias, jei turite, tarkime, varškės truputį mažiau ar […]

Vištienos štrombolis – neįpareigojantis patiekalas

Vištienos štrombolis – neįpareigojantis patiekalas

Prisipažinsiu, pavadinimas tikrai įmantrus – daug įmantresnis už patį patiekalą. Iš esmės tai kažkas panašaus į perlenktą picą. Tik kitokios formos. Suprantama, kad į vidų galima dėti bet ką – jei nevalgote mėsos, dėkite daržoves, jei nevalgote daržovių, dėkite mėsą. Pagrindinis dalykas, kurio nereikėtų keisti – padažas ir sūris. Man iš tiesų patinka neįpareigojantys patiekalai. […]

Žiedinių kopūstų kotletai

Žiedinių kopūstų kotletai

Šiandien išbandžiau vienos mamytės Žanos receptą, tai žiedinių kopūstų kotletai, tai buvo meilė nuo pirmo kasnio??? Tikrai labai rekomenduoju ir jums išbandyti, todėl dalinuosi receptu! Reikės: Žiedinio kopūsto (apie 700 g) 2 kiaušinių Druskos Pipirų Svogūnų laiškų Krapų Džiuvėsėlių Aliejaus kepimui Prie jų dariau padažą: Keli šauktai graikiško jogurto Šaukštelis skanaus majonezo Citrinos sultys Krapai […]

Kundiumai –  senoviškas receptas šiuolaikiniam stalui

Kundiumai – senoviškas receptas šiuolaikiniam stalui

Kundiumai- tai senoviški rusų virtinukai, kurie yra kepami, o paskui dar troškinti tam tikrame sultinyje. Įdarą galime rinktis įvairų, aš šį kartą išbandžiau su lęšių ir daržovių įdaru. Virtinukams reikės (išeina apie 50 vnt): Tešlai: 330 g miltų (aš nauduojau šviesius speltos) 200 ml verdančio vandens 4 v.š. aliejaus 1/2 a.š. himalajų druskos Įdarui: 150 […]