Antrieji patiekalai

Caponata

Caponata

Itališkas saldžiarūgštis patiekalas su baklažanais. Gali būti valgomas kaip užkandis, pagardas ar daržovių troškinys. Šis caponata variantas – pagal Fabio Viviani, o kaip gaminti patiekalą, parodyta vaizdo įraše. Na, per 20 min. paruošti nepavyks, šmaikštusis šefas mėgsta juokauti 🙂 Gaminau su šiokiais tokiais pakeitimais pagal savo skonį ir toliau pateikiu naudotas proporcijas. Baklažanų caponatai reikės: 140 g salierų stiebų 140 g […]

Cajun vištienos troškinys

Cajun vištienos troškinys

Pavasariniam orui per kelias dienas atvėsus teko pagalvot apie kokį nors rimtesnį patiekalą 🙂 Šildantį, su aštriais prieskoniais, sotų ir, žinoma, gardų. Šiam originaliam vieno puodo patiekalui ypatingą atspalvį suteikia tradicinei kadžunų (Cajun) – indėnų, kreolų ir prancūzų kolonistų palikuonių etninė grupė, šiuo metu gyvenanti JAV pietinėje Luizianos valstijos dalyje bei kaimyninėse Teksaso ir Misisipės valstijose – virtuvei būdinga kulinarinė trijulė: žalioji paprika, svogūnai ir salierai. Be abejo dar naudojamas […]

Rudeninis troškinys

Rudeninis troškinys

Sotus, labai šildantis, baisiai skanus (turbūt tik lietuviai taip gali sakyt, kad „baisiai“ yra ir gerąja prasme 🙂 ), tikras rudeninis troškinys. Seniai ruošiausi tokį gaminti, o pamačius amerikonišką versiją Annie’s eats, jau žinojau, kad tikrai gaminsiu savo variantą iš to, kas buvo šaldytuve. Sudedamųjų dalių kruopščiai nesvėriau ir nematavau. Kaip dažniausiai būna, dariau viską „iš akies“. Manau, kad […]

Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai

Paprastas, bet toli gražu neprastas užkandis. Skanus tikrai. Įdarą galima visada rinktis pagal poreikį, skonį ir progą. Tai universalus patiekalas, nes gali būti ir mėsiškas, ir vegetariškas. Norint vieno kąsnio užkandėlių – pasirenkam mažus grybukus, jei ne – didesnius ruduosius. Įdarytiems pievagrybiams reikės: 12 didesnių pievagrybių (baltųjų arba rudųjų) poros riekelių (juodos ar baltos) duonos 70-80 […]

Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai

Ryžiais ir feta įdaryti pomidorai

Šįkart lengviems pietums pomidorus įdariau ryžiais su feta ir alyvuogėmis. Manau, tokie pomidorai labai tiktų prie paprastai keptos žuvies vietoje garnyro. O jei į įdarą dar pridėtume virtos/keptos vištienos ar grybų, išeitų puikus ir sotus pagrindinis patiekalas. Reikės: 6 vidutinio dydžio kietesnių pomidorų 0,5 st. ryžių 0,75 st. vandens 10-15 juodųjų alyvuogių 100 g fetos […]

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

Triušienos ir obuolių kamuoliukai

Reikės: 250 g šviežios smulkintos triušienos 2 a.š. alyvuogių aliejaus 1 smulkinto svogūno 1 tarkuoto obuolio 1/2 v. š. smulkintų šviežių petražolių 1 v.š.  prieskoninių žolelių mišinio 1/2 ekologiško vištienos sultinio kubelio 2 v.š. maltų džiuvesėlių druskos, maltų pipirų augalinio aliejaus kepti miltų apvoliojimui Įkaitiname alyvuogių aliejų ir pakepiname pusę pjaustyto svogūno apie 3 min. Rankomis […]

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Vištiena su 40 skiltelių česnako

Praeito sekmadienio pietūs gausiai iškvėpino namus česnaku. Šiai prieskoninei daržovei jaučiu meilę ir pagarbą dar nuo tada, kai močiutė tepdavo duoną sviestu, barstydavo druska, smulkintu česnaku ir ragindavo valgyti, kad nepultų visokios “kvarabos“. Dar ir dabar kartais susitepu tokį sumuštinį, nes man tiesiog skanu. Kaip skanu ir naudoti česnaką ruošiant bet kokią mėsą, jūros gėrybes, […]

Ravioli genujietiškai ir ravioli su graikiniais riešutais

Ravioli genujietiškai ir ravioli su graikiniais riešutais

Labai prastai atrodantis, bet tikrai įdomaus skonio patiekalas. Vis kažkas kito, nei koldūnai su kiaulienos faršo įdaru.. Pasak knygutės “Šis tas gurmanams. Itališki patiekalai”, norit pasigaminti šių ravioli’ų, reikės: Tešlai: 1,5 stiklinės miltų 2 kiaušinių 2 šaukštelių aliejaus žiubsnio druskos Įdarui (genujietiškam): mažo gabaliuko lašinukų 50g vištienos [naudojau virtą krūtinėlę] 100g špinatų [naudojau šaldytus] riekelės […]

Vištiena su citrinom ir slyvų padažu

Vištiena su citrinom ir slyvų padažu

Receptas, gimęs sumaišius du patiekalus: “Vištiena su citrinų padažu” ir “Kalakutiena su slyvų padažu”. Kadangi negalėjau apsispręsti, kurio patiekalo noriu labiau, teko gamintis pirmąjį su antrojo priemaiša. Ką gi, pavyko skaniai. Naudojau: 2 vištienos filė gabaliukus citriną ir dar vienos citrinos sultis keletą alyvuogių 50ml alyvuogių aliejaus 3 skilteles česnako 4 šaukštus smulkintų džiovintų čiobrelių […]

Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele

Vištienos kepsneliai su traškia Džiugo plutele

Seniai nusižiūrėtas, bet taip niekad ir nepabandytas. Bet kai vėl pamačiau jį čia, negalėjau atsilaikyti. Šiam patiekalui reikia: vištienos krūtinėlių filė [sunaudojau 3] šiek tiek daugiau nei pusės puodelio miltų druskos, pipirų pagal skonį 2 didelių kiaušinių + šaukšto vandens 1.5 puodelio džiūvėsėlių 0.5 puodelio tarkuoto “Džiugo” sūrio sviesto, aliejaus kepimui Procesas: Kiaušinį išplakam su […]