Apkepai

Svogūnų apkepas su alumi

1kg svogūnų, 60g sviesto, 2kg bulvių, 0,5l alaus, 100g sūrio, druskos, pipirų, muskato riešuto. Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30g sviesto ir sudėti svogūnus. Troškinti, kol svogūnai pasidarys permatomi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, idėti […]

Obuolių – ryžių apkepas

300g ryžių, 1l pieno, 100g margarino, 75g cukraus, pakelis vanilinio cukraus, 4 kiaušiniai, 100g razinų, truputis druskos, 0,5 kg kietesnių obuolių, 50g migdolų ar riešutų. Į verdantį pieną suberti nuplautus ryžius ir leisti jiems išbrinkti. Gerai išsukti margariną, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinių trynius. Razinas nuplauti, o baltymus gerai išplakti. Visa tai sudėti į ryžius. […]

Bulvių – cukinijų apkepas

600g bulvių 200g cukinijos 200g virtos dešros 200g grietinėlės 75g lydyto sūrio druskos, pipirų, muskato riešuto Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą sūrį, druską, pipirus, muskato riešuto. Viską užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-45 min. 200C temperatūroje.

Itališkas jautienos – daržovių apkepas

1 kg jautienos 3 paprikos 3 – 4 pomidorai 2 morkos 2 svogūnai 300 g fermentinio sūrio 250 g majonezo prieskonių druskos pipirų kmynų petražolių 10 alyvogių (nebūtinai) Mėsą supjaustyti vidutinio didžio gabalėliais ir pamušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir ir apkepinti aliejuje. Apkepintą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi […]

Obuolių – bulvių apkepas

500g obuolių, 400g virtų bulvių, 100g sviesto, 4 ar 6 kiaušinius, 75g cukraus, 1 citrinos sulčių, 60g migdolų ar riešutų. Šaltas virtas bulves supjaustyti griežinėliais, apkepinti iki gelsvumo svieste ir atšaldyti. Vienos citrinos sultis, pusės citrinos nutarkuotos žievelės, kiaušinių trynius, smulkiai kapotus migdolus arba riešutus, cukrų ir griežinėliais supjaustytus obuolius dėti į paruoštas bulves. Po […]

BULVIŲ, SVOGŪNŲ IR SŪRIO APKEPAS

žalių bulvių svogunai tarkuoto fermentinio sūrio riebalai formai 250 ml. pieno 125 ml. grietinėlės 3 šaukštai sviesto malti pipirai, muskato riešutas, druska Bulves nulupus plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą ištepti riebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviestą. Pieną suplakti su […]

Grybų ir makaronų apkepas

200 g. makaronų, vandens, druskos, 400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų, 2 svogūnai, 60 – 80 g. rūkytos nugarinės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės pieno, druskos, pipirų, 1 šaukštas grietinės, 1 šaukštas tarkuoto sūrio, 1 šaukštas sviesto. Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti ir supjaustyti 2 – 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti kubeliais […]

Manų košės apkepas

1 l pieno, 1/2 stiklinės manų kruopų, 7 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, 1/2 stiklinės razinų, 1/2 stiklinės džiovintų svarainių. Iš pieno, dalies cukraus ir manų išverdame manų košę. Į atvėsusią košę sudedame trynius, atskirai išplaktus baltymus, cukrų ir atsargiai išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu ir užpilame likusią masės dalį. Kepame vidutinio karštumoo orkaitėje.Patiekiame su pasaldinta […]

Kepenų apkepas

200g sužiedėjusios kvietinės duonos, 250 ml pieno, 200g kepenų, 2 kiaušiniai, 80g lydyto sviesto, 30g džiuvėsėlių, druskos. Duoną išmirkyti piene, nuspausti ir sutrinti. Kepenis smulkiai supjaustyti, sudėti ištrintus trynius, sviestą, duonos masę ir išplaktus baltymus. Viską išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir trupiniais apibertą formą. Kepti orkaitėje.

Ryžių apkepas

Ryžiai, 2 stiklinės Cukinija, vidutinio dydžio, 1 vienetas Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas Druska, pagal skonį Cukrus, 1 šaukštelis Kiaušiniai, 4 vienetai Krakmolas, 2 šaukštai Ryžius išvirkite. Cukiniją nulupkite, išimkite minkštimą su sėklomis ir smulkia tarka. Į tarkius virtus ryžius, įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę druską, cukrų, krakmolą ir vėl […]