Desertai, saldumynai

Morkos su varške

2 morkos, 1 nedidelis svogūnas, 200g varškės, 2/3 stiklinės pieno, krapų, druskos. Morkas smulkiai sutarkuoti, svogūną smulkiai sukapoti. Varškę ištrinti su pienu. Viską sumaišyti. Įdėti krapų ir druskos. Serviruoti su žaliomis salotomis.

OBUOLIŲ IR RYŽIŲ PUDINGAS

5 obuoliai 1,5 stiklinės ryžių kruopų 4 stiklinės pieno 4 šaukštai margarino 3 šaukštai cukraus 4 kiaušiniai 0,5 stiklinės razinų 2-3 šaukštai riešutų truputis vanilės, druskos Į verdanti pieną suberiami nuplauti ryžiai ir paliekami išbrinkti. Margarinas išsukamas su cukrumi ir kiaušinių tryniais, į juos suberiama vanilė. Viskas sumaišoma su gerai išbrinkusiais ryžiais. Paskiausiai sukrečiami išplakti […]

Troškintos kriaušės

1 stiklinė raudono sauso vyno, 2 šaukštai cukraus, 4 vidutinės kriaušės, 1 lazdelė cinamono. Vyną, cukrų ir cinamoną užvirinti, uždengti ir lengvai pavirti 5 min. Kriaušes nulupti, perpjauti išilgai, išimti sėklalizdžius, sudėti į vyną ir uždengus lengvai patroškinti apie 3 min. Atidengti, nuimti nuo ugnies ir atvėsinti. Patiekti su vyno padažu, kuriame virė.

Agrastų suflė

500 g agrastų, 120 g cukraus, pusė citrinos cedos (išdžiovintų žievelių), arbatinis šaukštelis kvietinių miltų, pusė stiklinės balto vyno, 2 kiaušiniai. Agrastus, pridėjus šiek tiek vandens, citrinos cedos ir cukraus, pavirinti iki suminkštės.Pertrinti per tinklelį.Trynius sumaišyti su cukrumi ir nedideliu kiekiu atšaldytos uogų tyrelės, paskui supilti į likusias pertrintas uogas ir pavirinti 3-5 min. Verdant […]

Apelsinų putėsiai

3 apelsinai, 0,5 citrinos, 200g cukraus, 205 stiklinės vandens, 2 šaukštai želatinos. Želatiną užpilti 1,5 stiklinės šalto vandens, išbrinkinti ir įstatyti į indą su karštu vandeniu, kad ištirptų. Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą, supilti želatiną, suberti tarkuotą apelsinų žievelę. Iš apelsinų ir citrinos išspausti sultis, supilti į atvėsusį sirupą, perkošti per sietelį į didelį […]

Želė su džiūvėsėliais

100 g kvietinių džiūvėsėlių 220 g cukraus 250 ml aviečių arba vyšnių sulčių 1 l vandens 45 g želatinos Cukrų ištirpinti karštame vandenyje, užvirinti, praaušinti, supilti išbrinkintą vandienyje želatiną. Pakaitinti, kol želatina ištirps, supilti sultis, nukošti ir maišant suberti džiūvėsėlių trupinius. Supilstyti į formeles, atšaldyti. Prieš tiekiant, formeles keletui sekundžių įleisti į karštą vandienį ir […]

OBUOLIŲ SUFLĖ

12 kiaušinių baltymų 150g cukraus 250g obuolių 10g sviesto 20g cukraus pudros 150g pieno ar grietinėlės Obuolius nuplauti, padalinti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Obuolius iškepti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Iškeptus obuolius atšaldyti, pertrinti per sietelį. Į obuolių tyrę supilti cukrų ir kaitinti ant mažos ugnies, kol tyrė pradės tirštėti. Neatšaldytą tyrę supilti į […]

Duonos pudingas su obuolių sultimis, razinomis ir riešutais

300 g ruginės duonos 3 kiaušinių tryniai 75 g cukraus 120 g margarino arba sviesto 200 g obuolių sulčių 50 g razinų citrinos žievelių riešutų druskos Kiaušinių trynius, cukrų, sviestą išplakti, sudėti sultyse išmirkytą duoną, razinas, citrinos žieveles, smulkintus riešutus ir druską. Viską gerai išmaišyti, sudėti į sviestu išteptą formą ir virti vandens vonelėje.

Kriaušės su šokoladine varške

4 didelės kriaušės, 2 šaukštai cukraus, 0,5 citrinos, 250 g. varškės, 1 šaukštas medaus, 50 g. šokolado, vanilininio cukraus. Nuluptos kriaušės perpjaunamos išilgai ir išimamos sėklidės. Užvirinama 1 stiklinė vandens, supilamos citrinos sultys, cukrus, vanilinis cukrus, sutarkuota citrinos žievelė. Į verdantį sirupą sudedamos kriaušės ir pavirinamos ant silpos ugnies 20 minučių. Aršaldytos sirupe kriaušės išimamos […]

ARBATOS KREMAS SU RAZINOMIS

(4 porcijos) 2 kiaušiniai 4 šaukštai razinų 10 šaukštų romo 4 šaukštai juodos arbatos 250 g grietinėlės 80 g cukraus 2 šaukšteliai želatinos 1 pakelis vanilinio cukraus 2 šaukštai citrinos sulčių 1/2 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės Razinas nuplauiti, nusausinti ir pamerkti 2 val. į romą. Arbatžoles užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad ištrauktų. […]