Tortai ir pyragai

ŠVEDIŠKAS OBUOLIŲ TORTAS

500 g obuolių, 80 g sviesto arba margarino, ½ stiklinės cukraus, 125 g migdolų, šaukštas miltų, ½ citrinos sulčių ir žievelė, 2 kiaušinai. Obuoliai nulupami, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi plonomis skiltelėmis. Truputį vandens sumaišoma su šaukšteliu cukraus ir pavirinama. Šiame sirupe keletą minučių patroškinamos obuolių skiltelės. Likęs cukrus ištrinamas su sviestu, sudedami tryniai, suberiami malti migdolai, […]

Riešutų tortas

Tešlai : stiklinė cukraus, 150 g riešutų, 8 kiaušiniai, vanilinis cukrus, citrinos sultys, 3 šaukštai džiūvėsėlių, riebalai torto formai patepti. Kremui : 150 g riešutų, 0.5 stiklinės cukraus, stiklinė grietinėlės, vanilinio cukraus. Trynius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis.Sudėti išplaktus baltymus, sumaltus riešutus, džiūvėsėlius ir lengvai išmaišyti.Masę sudėti į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais […]

Želė tortas

Indelis grietinės cukrus 2 kiaušinių baltymai želatinos mandarinų arba apelsinų Papuošimui: sausainių kokoso drožlių mandarinų arba apelsinų Išplakame grietinę su cukrumi. Želatiną išbrinkiname ir ištirpdome. Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo. Išplakus baltymus, grietinę ir želatiną sumaišome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Dar kartą sumaišome. Visą masę supilame į indą. Pastatome šaltai, kad sustingtų. Papuošiame smulkiai […]

Biskvitiniai pyragaičiai

3 kiaušiniai 150 g miltų 150 g cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 50 g krakmolo 2 šaukštai kakavos Trynius atskirti nuo baltymų, išsukti su 2 šaukštais šilto vandens, dalimis berti cukrų bei vanilinį cukrų. Sukti, kol išeis vientisa masė ir nesijaus cukraus. Baltymus išplakti iki standžių putų ir supilti ant trynių mases. Į masę suberti […]

Pyragas su špinatais

Jums reikės: 1 kg šviežių špinatų, 3-4 svogūnų laiškų, 100g sviesto, druskos, pipirų, 4 lakštų šaldytos sluoksniuotos tešlos, 200g fetos sūrio, 2 kiaušinių, 3 šaukštų pieno, aliejaus. Špinatus nuplaukite ir nuplikykite. Nukoškite ir supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite ant mažos ugnies 5 min. Supjaustykite fetos sūrį, […]

Tortas "BUMERANGAS"

150 g miltų, 2 šaukšteliai džiovintų mielių, 125 g sviesto arba margarino, 2 šaukštai kapotų kokoso riešutų, 2 šaukštai kakavos, 200 g cukraus, 2 kiaušiniai, druskos, 3 šaukštai pieno, 1/2 pakelio vanilės. Įdarui: stiklinė cukraus pudros, šaukštas kakavos, 4 šaukštai lydyto sviesto, šaukštelis maltos kavos, šaukštas kapotų kokoso riešutų, šaukštelis vanilės. Sviestą gerai išsukti su […]

Tortas su biskvitiniais sausainiais

0.5 kg biskvitinių sausainių; 0.5 l plakamos grietinėlės; 200g balto šokolado; 2 arb. šaukšteliai želatinos; 0.5 kg braškių arba aviečių; ½ stiklinės stiprios kavos su trupučiu konjako (nebūtinai). Uogas nuplauname ir nusausiname. Jei naudojame braškes, jas plonai supjaustome išilgai. Želatiną užpilame ¼ stiklinės šalto virinto vandens ir palaikome, kol želatina išbrinks. Į nedidelį puodą įpilame […]

Obuolių tortas "Niekutis"

300g sviesto ar margarino, 3 kiaušiniai, 300g cukraus, 300g grietinės, 300-400g miltų, 0,5 kg žalių ar kompoto obuolių, pusė šaukštelio sodos. Sviestą su kiaušinių tryniais ir 100g cukraus gerai ištrinti, dėti grietinę (joje išmaišyti sodą ), miltus ir tešlą išsukti iki grietinės tirštumo. Ją sudėjus į paruoštą formą, kepti. Nulupus vienodo dydžio obuolių skilteles apvirinti […]

Daniška boba so romu

3 kiaušiniai, 150 g cukraus, 150 g miltų, stiklinė vyšnių sulčių, 3-4 valgomieji šaukštai romo, 2 tryniai, ketvirtis litro grietinėlės, valgomasis šaukštas krakmolo. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir gerai suplakti, paskui po truputį supilti miltus.Užminkyti tešlą ir ją atsargiai sukrėsti į sviestu išteptą formą.Formą pašauti į vidutiniškai prikaitintą orkaitę ir kepti, kol bobos paviršius apsitrauks […]

Pyragas "Alionuška"

100 gr. sviesto 1 stiklinė cukraus 100 gr. grietinės po ketvirtį šaukštelio sodos ir druskos truputis vanilės 2 kiaušiniai 4 stiklinės miltų (maždaug) 1 stiklinė uogienės (geriau rūgštesnės) Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cukrumi, įpilti grietinę, įdėti užgesintą sodą (grietine), druską ir vanilę. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų ir į masę įdėti trynius, baltymus pastatyti […]