Salotos

Makaronų salotos su tunu

Makaronų salotos su tunu

Ši savaitė ne iš lengvųjų… Laiko stinga, daug darbų laukia, todėl pietūs ar vakarienė tampa nebe jaukia atsipūtimo valandėle, o dar vienas “punktas“, kurį tiesiog reikia (nevalgęs juk žmogus nebūsi) įsprausti į dienotvarkę. Dėl šios priežasties į savaitės meniu įtraukiau itin greit paruošiamus patiekalus. Vienas iš jų – makaronų salotos. Laiko joms reikia lygiai tiek, […]

Cezario salotos su triušienos gabaliukais

Cezario salotos su triušienos gabaliukais

Cezario salotas mes įpratę valgyti su kepta vištiena arba tiesiog be mėsos, aš gi šiandien norėjau pabandyti kitokį variantą ir patiekiau su keptais triušienos gabaliukais. Šios salotos mano vienos iš mėgstamiausių, niekada neatsibosta! Jas puikiai galima pasiimti į mokyklą, universitetą ar darbą, tiesiog padažą pilkite jau prieš pat valgant. 2 porcijoms reikės: Iceberg salotų 40-50 […]

Salotos su kiaušiniais, šonine ir riešutais

Salotos su kiaušiniais, šonine ir riešutais

Salotos man patinka dėl daugelio priežasčių. Jų variantų yra begalės, improvizacijai vietos apstu, jos gražiai atrodo, gali būti tiek šaltos, tiek ir šiltos, sočios ir liesesnės, tinka pusryčiams, pietums, vakarienei. Pavalgius salotų jauti energijos antplūdį ir nesinori eiti poguliuko. Ir galų gale – juk labai sveika ir malonu jas valgyti ;). Salotos pas mus, Lietuvoje, […]

Fantastiško skonio pilno grūdo makaronų salotos

Fantastiško skonio pilno grūdo makaronų salotos

Artėjant pavasariui norime nepriaugti svorio, todėl pilno grūdo produktai tam labai tinka. Šiuose makaronuose yra mažesnis glikemijos indeksas, kuris reiškia, kad nesukelia didesnio nei įprastai insulino lygio. Tai labai svarbu diabetu sergantiems ir svorį metantiems žmonėms. Kai kurie žmonės mano, kad nuo makaronų kaip tik storėjama, tačiau tai visiškas mitas. Makaronai suteikia ilgesnį sotumo jausmą, […]

Kalafiorų ir kuskuso salotos

Kalafiorų ir kuskuso salotos

Grįžta ilgesnės dienos, grįžta ir mano noras prieš valgant nufotografuoti lėkštę. 🙂 Jaukius, žieminius kugelius, varškės apkepus ir kitą comfort food jau norisi keisti kažkuo mandresniu, gaivesniu, lengvesniu. Nors orai dar žvarbūs man širdy jau visai pavasaris. Ta proga ir spalvų norisi šviesesnių, kažko tokio geltono, panašaus į saulę.. 🙂 Šias salotas adaptavau pagal Beatos knygoje “Daugiau […]

Paprasčiausios Kalėdinės salotos

Paprasčiausios Kalėdinės salotos

400 gr. pievagrybių, 400 gr. silkės filė, 6 šaukšai žirnelių, poro, majonezo Pievagrybius apvirti, silkę supjaustyti kvadratėliais, porą supjaustyti griežinėliais. Viską gerai išmaišyti ir paskaninti maltais pipirais.

Obuolių salotos su grybais

300g obuolių, 200g sūrio (fermentinio arba ožkos ), 100g marinuotų baravykų, apelsinas, ankštpipiris, 2 šaukštai medaus, stiklinė kefyro, 0,5 šaukštelio garstyčių, pusės citrinos sulčių, tarkuotos apelsino žievelės. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat supjaustyti ir sūrį. Mažus marinuotus baravykus perpjauti pusiau, ankštpipirį supjaustyti siaurais ruoželiais. Apelsiną išskirstyti skiltelėmis. Ant paruoštų produktų užpilti išplaktą […]

Aštrios baltųjų pupelių salotos

2 stiklinės pupelių, 2 šaukštai sviesto, 1 svogūnas, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties, 2 skiltelės česnako, 2 šaukštai pomidorų tyrės, 2 šaukštai grietinės, pipirų, druskos,žalumynų. Pupeles išmirkyti ir išvirti. Ant virtų pupelių sudėti sviestą, grietinę, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, citrinos rūgštį, pomidorų tyrę, užbarstyti pipirų, druskos. Viską sumaišyti ir sudėti į salotinę. Puošti smulkiai pjaustytais krapų, […]

Grybų ir salierų salotos

0,5 saliero, 200g pievagrybių, 2 svogūnai, stiklinė virtų pupelių, šaukštelis kmynų, aliejaus, 2 šaukštai pomidorų tyrės, druskos. Įšvirtą salierą supjaustyti kubeliais, pievagrybius- juostelėmis, svogūnus-griežinėliais ir juos perpjauti dar per pusę. Grybus su svogūnais pakepinti aliejuje, pagardinti kmynais, druska, pomidorų tyre. Dar karštus supilti ant pupelių ir salierų. Įšmaišyti. Jei reikia, įpilti aliejaus, pasūdyti.

Raugintų obuolių salotos

6 rauginti antaniniai obuoliai, 6 džiovintos slyvos, 0.5 stiklinės vyno. Raugintus obuolius (jei oda negraži – nulupti) supjaustyti į 4 dalis, pašalinti sėklyną, sudėti į stiklinį indą, palaistyti vynu ir apibarstyti džiovintomis kapotomis slyvomis. Raugintus obuolius galima duoti salotinėse nepjaustytus arba perpjautus pusiau, į tarpus galima pridėti marinuotų slyvų ar kriaušių.Raugintų obuolių puselėmis tinka puošti […]