Salotos

Obuolių salotos su grybais

300g obuolių, 200g sūrio (fermentinio arba ožkos ), 100g marinuotų baravykų, apelsinas, ankštpipiris, 2 šaukštai medaus, stiklinė kefyro, 0,5 šaukštelio garstyčių, pusės citrinos sulčių, tarkuotos apelsino žievelės. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat supjaustyti ir sūrį. Mažus marinuotus baravykus perpjauti pusiau, ankštpipirį supjaustyti siaurais ruoželiais. Apelsiną išskirstyti skiltelėmis. Ant paruoštų produktų užpilti išplaktą […]

Aštrios baltųjų pupelių salotos

2 stiklinės pupelių, 2 šaukštai sviesto, 1 svogūnas, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties, 2 skiltelės česnako, 2 šaukštai pomidorų tyrės, 2 šaukštai grietinės, pipirų, druskos,žalumynų. Pupeles išmirkyti ir išvirti. Ant virtų pupelių sudėti sviestą, grietinę, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, citrinos rūgštį, pomidorų tyrę, užbarstyti pipirų, druskos. Viską sumaišyti ir sudėti į salotinę. Puošti smulkiai pjaustytais krapų, […]

Grybų ir salierų salotos

0,5 saliero, 200g pievagrybių, 2 svogūnai, stiklinė virtų pupelių, šaukštelis kmynų, aliejaus, 2 šaukštai pomidorų tyrės, druskos. Įšvirtą salierą supjaustyti kubeliais, pievagrybius- juostelėmis, svogūnus-griežinėliais ir juos perpjauti dar per pusę. Grybus su svogūnais pakepinti aliejuje, pagardinti kmynais, druska, pomidorų tyre. Dar karštus supilti ant pupelių ir salierų. Įšmaišyti. Jei reikia, įpilti aliejaus, pasūdyti.

Raugintų obuolių salotos

6 rauginti antaniniai obuoliai, 6 džiovintos slyvos, 0.5 stiklinės vyno. Raugintus obuolius (jei oda negraži – nulupti) supjaustyti į 4 dalis, pašalinti sėklyną, sudėti į stiklinį indą, palaistyti vynu ir apibarstyti džiovintomis kapotomis slyvomis. Raugintus obuolius galima duoti salotinėse nepjaustytus arba perpjautus pusiau, į tarpus galima pridėti marinuotų slyvų ar kriaušių.Raugintų obuolių puselėmis tinka puošti […]

Česnakų salotos

10 česnako skiltelių, 2-3 morkos, 1 stiklinė virtų pupelių, 1 stiklinė grietinės, druskos. Česnakų skilteles nuvalome ir smulkiai supjaustome. Pupeles išverdame. Morkas stambiai sutarkuojame. Viską sudedame į salotinę, užpilame grietine, įberiame druskos. Viską sumaišome.

Apelsinų salotos su medumi

1 šaukštas medaus; 1/2 citrinos sulčių; 2 apelsinai; 100 g graikiškų riešutų. Smulkiai sukapotus graikiškus riešutus sudėti į salotinę. Nulupti apelsinus ir supjaustyti gabaliukais. Sumaišyti su riešutais, įpilti citrinos sultis ir įdėti medų. Leisti salotoms valandą pastovėti.

vegetariskos salotos

100g ziediniu kopustu 100g morku 100g salieru 25g razinu 25g zemes riesutu 5g krapu 100g jogurto 50g majonezo Viska sumaisyti ir jau galima valgyti

Džiuvėsių tortas "minutėlė"

3580 g džiūvesių 300 ml pieno 30 g kavos 2 kiaušiniai 200 g cukraus 150 g sviesto 50 g riešutų Į verdanti piena suberti kavą ir nukošti. Maltus džiuvėsius užpilti stiklinė karšto pieno su kava. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, supilti likusį pieną ir virti, kol netirštės. Sviestą išsunkti, palaipsniui pilant kiaušinių ir pieno mišinį. Kremą […]

Sėtinių kratinys

0,5l stambiai sutarkuoto sėtinio, 1 šaukštelis kmynų, 2-3 šaukštai grietinės, 100g rūkyto kumpio, truputis druskos. Sėtinio tarkinius sudėti į dubenį, užbarstyti druskos, uždengti dangteliu ir gerai pakratyti. Mažais kubeliais supjaustytą kumpį, kmynus, grietinę sudėti į sėtinių kratinį ir sumaišyti. Šį kratinį galima paduoti kaip atskirą patiekalą užkandžiui. Iš kumpiogalima išpjauti plonus griežinėlius, keturkampes ir pailgas […]

Konservuotų ananasų salotos

370g konservuotų ananasų, 200g krabų lazdelių, 5 šaukštai ryžių, 200g fermentinio sūrio, svogūnas, 250g majonezo. Ryžius išvirti Ananasus supjaustyti kubeliais. Supjaustyti krabų lazdeles, sutarkuoti sūrį. Smulkiai supjaustyti svogūną. Užpilti majonezu ir išmaišyti.