Sriubos

Pomidorų sriuba su kukuliais

4 porcijoms reikės: 250 g vištienos faršo, bandelės, 2 šaukštų miltų, kiaušinio, 2 vidutinių svogūnų, 1 kg pomidorų, mažo indelio pomidorų koncentrato, 100 ml daržovių sultinio, 2 šaukštų smulkintų petražolių, 1/2 citrinos sulčių, aliejaus, druskos, pipirų, muškato riešuto, cukraus. Bandelę išmirkykite vandenyje ir nuspauskite. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pusę jo apkepkite aliejuje. Mėsą, bandelę, […]

Pertrinta pomidorų sriuba

500 g mėsos su kaulais, 700 g pomidorų, 1 morka, 0.5 petražolės, 1 svogūnas, 0.5 poro, 0.5 saliero, 10 pipirų, 1 lauro lapelis, 2 šaukštai ryžių, 1.5 šaukšto miltų, 1 šaukštas sviesto, 2/3 stiklinės grietinės, 3.5 l vandens. Išvirti mėsos sultinį, perkošti.Pomidorus supjaustyti ir kartu su pakepintomis morkomis ir kitomis prieskoninėmis daržovėmis, užpylus truputį sultinio, […]

Svogūnų sriuba su baltuoju vynu

Jums reikės: 400-500g svogūnų, 3 šaukštų sviesto, 2 kubelių vištienos arba daržovių sultinio, 1/2 stiklinės baltojo sauso vyno, šaukštelio cukraus, pipirų,druskos. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite, apkepkite su sviestu ir sudėkite į puodą. Į 1 litrą verdančio vandens sudėkite sultinio kubelius, supilkite į puodą su svogūnais ir virkite 10 min. Nuimkite nuo ugnies, sumaišykite su vynu, […]

Daržovių sriuba

20 g paprikos, 20 g cukinijos, 20 g poro, 20 g salierų šaknų, 15 g pomidorų, 15 g konservuotų kukurūzų, 150 g sultinio, „Vegetos” prieskonių. Tešla makaronams: 50 g miltų, druskos, cukraus. Į verdantį sultinį sudedame smulkintus porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Užverdame, verdame 2 minutes. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas […]

Suomiška žuvienė

1 kg šviežių žuvų, 1 svogūnas, 1 poras, 4 bulvės, 1 šaukštas miltų, 1 stiklinė pieno, 1 lauro lapelis, 3 žirneliai kvepiančiųjų pipirų, 2 šaukštai smulkintų krapų, 2 šaukštai smulkintų laiškinių svogūnų. Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite […]

Porų sriuba

400 g porų, 250 g bulvių, stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto, 1/2 stiklinės grietinės, kiaušinio trynys, svogūno laiškų, druskos, pipirų. Porus išvalyti nupjauti lapus, o baltąją dalį smulkiai supjautyti. Bulves nuskusti ir taip pat smulkiai supjaustyti. Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti porus. Puode užvirti 1 l vandens ir į verdantį vandenį supilti pakepintus porus, […]

Braškių šaltsriubė

750g braškių, 2 stiklinės pieno, 200g grietinės, kiaušinio trynys, 3 šaukštai cukraus, šaukštas medaus, žiupsnelis druskos. Braškes nuplauti, nuvarvinti, nuskabyti kotelius. Pusę uogų maišikliu sutrinti su grietine, medumi ir žiupsneliu druskos. Atšaldyti šaldytuve. Kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi ir, užpylus šiltu pienu, pakaitinti 10min. Atšaldyti ir sumaišyti su trintomis uogomis. Sriubą puošti likusių braškių puselėmis. […]

Obuolių sriuba

4 porcijoms reikės: 2 didelių obuolių, 50g džiovintų erškėtuogių, 2 šaukštų cukraus, žiupsnelio cinamono, 2 riekelių baltos forminės duonos, 0,5l vandens. Erškėtuoges užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir virkite 5 min. ant didelės ugnies, tada palikite, kad pritrauktų 5 val. Nukoškite, įdėkite cukraus, truputį cinamono, užvirkite ir po valandėlės nukelkite puodą nuo ugnies. Obuolius, geriausia raudonus, […]

Žiedinių kopūstų sriuba

4 porcijoms reikės: 3 morkų, 3 bulvių, poro, 1/4 žiedinio kopūsto, 1l daržovių sultinio, 2 šaukštų grietinės, aliejaus, druskos, pipirų, miltų. Morkas, porą, žiedinį kopūstą nuvalykite ir nuplaukite. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, morkas ir porus – griežinėliais, o žiedinius kopūsus padalykite mažesniais gabaliukais. Daržoves sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu ir virkite ant lėtos ugnies, […]

Avokadų sriuba

4 asmenims 3 prinokę avokadai, 300 ml natūralaus jogurto, 6 valg. šaukštai citrinos sulčių, 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, ½ arbat. šaukšt. žemės riešutų aliejaus, Tabasco padažo, druskos ir pipirų pagal skonį. 2 avokadų minkštimą sudėkite į mikserį, spilkite citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išplakite maksimaliu greičiu. Paskui supilkite jogurtą, Tabasco padažą, […]