Užkandžiai

Traškios duonelės sveiki pusryčių sumuštinukai

Traškios duonelės sveiki pusryčių sumuštinukai

Noriu Jums pasiūlyti labai skanius, sveikus sumuštinukus pusryčiams. Įprastą baltą duoną pakeiskite ruginiais duoniukais ir pusryčiai bus žymiai sveikesni ir naudingesni jūsų organizmui. Aš naudoju štai tokius: Vienam asmeniui reikės: 4 Finn Crips ruginių duoniukų avokado virto kiaušinio 1-2 ridikėlių Čili dribsnių ir džiovinto baziliko (aš naudojau Kotanyi) Avokadą supjaustome juostelėmis, išdeliojame ant duoniukų (jeigu jūsų […]

Uždara pica per 10 minučių

Uždara pica per 10 minučių

Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia – negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai, kad puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta. 2 picom reikės: 4 tortilijų 250 […]

Polentos užkepėlės – skanu be galo!

Polentos užkepėlės – skanu be galo!

Čia trumpai pasakojama apie šį paprastą ir kartu nuostabų išradimą – polentą. Esu tikra, kad kukurūzų miltų košę esu valgiusi kažkada vaikystėje, galbūt darželyje. Bet tik neseniai iš naujo atradau tą lengvą skonį Bistro 18  restorane. Jau porą mėnesių vis “ruošiausi“ nusipirkti kukurūzų miltų ir pasigaminti kažką panašaus, bet dažniausiai pamiršdavau. Šiandien klaidžiodama po IKI pastebėjau paskutinį […]

Kiaulienos paštetas su kepenėlėmis ir pistacijomis

Kiaulienos paštetas su kepenėlėmis ir pistacijomis

Paštetai mane visada kažkuo nepaaiškinamai žavėjo. Man jie nekasdieniški, tokie, kurių gamybos paslapčių dar iki šiol neatskleidžiau iki galo. Taigi, paprasto ir gero recepto ieškau senai. Šis jau netoli to gerumo, kokį aš įsivaizduoju. Nemažam paštetui pagaminti reikės: 700 g rupiai maltos kiaulienos mentės 300 g vištienos kepenėlių, supjaustytų nedideliais gabalėliais 300 g plonai pjaustytos […]

Karšti sumuštiniai su antiena

Karšti sumuštiniai su antiena

Pikantiški sumuštiniai su antiena, puikiai tiks pusryčiams ar pasiimti su savimi į darbą, mokyklą, universitetą pietums 🙂 Reikės: (iš nurodyto kiekio išeina 3 dideli arba 6 pusiniai vnt.) 6 vnt. forminės duonos 350 g Kitchen me Antienos filė „Žolelių” didkepsnio 6 juostelių pjaustyto agurko smulkintų svogūnų laiškų 3 forminės duonos dydžio sūrio griežinėlių Padažui: 2 v.š. […]

Idėja pusryčiams desertinis sumuštinis

Idėja pusryčiams desertinis sumuštinis

Šįkart nusprendžiau pasidalinti savo nauju atradimu. Labai skanus desertinis sumuštinis! Tinka tiek pusryčiams, tiek šiaip – pasilepinti. Man tai – tobulas užkandis, kuriam reikia: sumuštinių duonos skrudinimui kreminio sūrio CASTELLO su ananasais kelių konservuoto ananaso griežinėlių Duoną paskrudiname, tepame ant jos kreminį sūrį ir ant viršaus dedame ananaso griežinėlį. Skanaujame nedelsiant, šis sumuštinis skaniausias dar […]

Pomidorų bokšteliai su baklažanais, mocarela ir pesto

Pomidorų bokšteliai su baklažanais, mocarela ir pesto

Spalvingas ir sotus užkandis iš daržovių, sūrio ir bazilikų padažo (pesto). Būtų salotos, tačiau kitaip architektūriškai sudėliota – pomidorų, baklažanų ir sūrio a la plokštės sutvirtintos viena ant kitos pesto padažo pagalba. Darbas einasi greitai ir smagiai, tik baklažanus reikia iš anksto paruošti. Produktų kiekis imamas pagal poreikį ir tikslių proporcijų nėra, svarbiausia – kokybiški, švieži ingredientai. Puokštė vasaros gėrybių, sultinga, sotu, gaivu ir […]

Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais

Jautienos steiko užkandis su karamelizuotais svogūnais

Dar vienas šventinis užkandis jūsų svečiams! Reikės: prancūziško batono KITCHEN me Jautienos steiko BLACK ANGUS majonezo BBQ padažo 2 raudonų svogūno 2 a.š. rudojo cukraus 1,5 a.š. balzamiko acto žiupsnelio druskos Supjaustyti svogūną juostėlėmis, kepti, kol suminkštės, berti cukrų, druską ištirpinti ir įpilti balzamiko actą, šiek tiek vandens ir troškinti apie 20-25 min, kol svogūnai […]

Karštas sumuštinis su kriauše

Karštas sumuštinis su kriauše

Toks karštas sumuštinis su kriauše – puiki užkandėlė ar savaitgalio pusryčiai su kava. Nepretenzinga, greit paruošiama, gardu.4 sumuštiniams reikės: 2 pailgesnės formos nesaldžių bandelių 1-2 kriaušių 100 g rikotos arba pertrintos varškės 2 a.š. skysto medaus saujelės geltonųjų razinų Pirmiausiai pasiruošiam kepimo skardą – patiesiam kepimo popieriaus viduje ir įkaitinam orkaitę kokiems 190 °C. Razinas užmerkiam šaltame vandeny, kad šiek […]

Crostini su keptomis vynuogėmis ir alyvuogėmis

Crostini su keptomis vynuogėmis ir alyvuogėmis

Kai norisi virš kasdienybės kilstelėti savaitgalio pusryčius arba laukiu širdžiai mielų svečių, iškart pagalvoju apie šį patiekalą. Man tiesiog labai patinka visi ingredientai: traškios bagetės riekelės, švelni ir soti rikota (arba tepama varškė), gaivios,  sultingos ir saldžios vynuogės, pikantiškos, minkštutės alyvuogės, nuostabus rozmarino aromatas ir viską apjungiantis alyvuogių aliejus. Keptų vynuogių su alyvuogėmis derinys – […]