Antrieji patiekalai

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Namie vis gulėjo baklažanas, tai atėjo eilė kažką su juo pagaminti, tada  radau šį receptą, pagal kurį padariau troškinuką su mažais pakeitimais 🙂 Išeiga 3-4 porcijos Jums reikės: 200 g ilgagrūdžių „Basmati” ryžių; 50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius) 2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu); šaukštelio kmyninio kumino; 700 ml vandens; 50 […]

Tofu “kiaušinienė”

Tofu “kiaušinienė”

Kiaušinienė be kiaušinio? Viskas įmanoma. Jau seniai norėjau išbandyti tofu “scrambled eggs” receptą. Šį dariau pagal šį receptą. Svarbiausias dalykas darant šį patiekalą, išimti kietąjį tofu iš pakelio apdėti popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų drėgmę, ir jei turite laiko ir kantrybės palikti šaldytuve per naktį. Reikės: 1 pakelis kieto tofu pusė didelio ar vienas mažas svogūnas […]

Pasta brokolinara (pagal Beatą)

Pasta brokolinara (pagal Beatą)

Kitaip tariant – makaronai su brokolių padažu. Be galo greit pagaminamas ir skanus patiekalas, kurį aptikau naujoje Beatos daržovių knygoje. Prisipažinsiu, kad kurį laiką toji daržovių knyga manęs nedomino, bet kuomet pavarčiau ją, būdama pas mamą, pamačiau, kad ir tą, ir aną norėčiau pasigaminti… Susižymėjau puslapius ir laukiu geresnių laikų, kuomet atsikėlus ryte, mano vienintelis […]

Oto kepsnys

Oto kepsnys

Otas keptas grilyje tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Su prieskoniais marinuotas ir grilyje keptas otas, kaip ir daugelis žuvies kepsnių patinka visai šeimai. Be to, pagaminti tikrai paprasta. Reikės: 4 gabalėliai oto (apie 2,5 cm storio) 1 citrinos sultys 1 skiltelė česnako druskos 3 šaukštai sojų padažo 0,5 puodelio aliejaus 1 šaukštas neaštrių garstyčių šviežiai […]

Gildijos kepsnys

Gildijos kepsnys

Legendinis Gildijos kepsnys gerai žinomas vyresnei kartai. Kiekvienas save gerbiantis restoranas sovietiniais laikais buvo įtraukęs šį kepsnį į savo meniu. Ir nenuostabu. Paprastai paruošiamas kepsnys yra skanus ir tinka kiekvienai progai. Reikės labai nedaug: 500 g jautienos išpjovos, 150 g fermentinio sūrio, 2 svogūnai, 2 arbat. šaukšteliai majonezo, druskos, pipirų, „Vegetos”. Mėsą truputį pamušti, įtrinti […]

Grybai tešloje

Grybai tešloje

500 g. šviežių vidutinio didumo grybų, aliejaus arba kitų riebalų, petražolių lapelių. Tešlai: 1 stiklinė miltų, 2 – 3 kiaušiniai, 3/4 – 1 stiklinė pieno ar alaus, 3 – 4 šaukštai aliejaus, druskos, 1 – 2 šaukštai tarkuoto sūrio. Iš miltų, plaktų kiaušinių, aliejaus, druskos ir tarkuoto sūrio įmaišyti skystą tešlą. Grybus su koteliais arba […]

Omletas su grybais

4 kiaušiniai, 4 – 5 šaukštai (0,5 stiklinės) pieno, druskos, riebalų. Įdarui: 400 g. šviežių arba 200 g. virtų grybų, 2 šaukštai sviesto, 1 poras, druskos, krapų ar petražolių lapelių, 1 – 2 šaukštai grietinės. Kiaušinius išplakti, įpilti pieno ir sudėti prieskonius. Masę supilti į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepti ant mažos ugnies orkaitėje ar […]

Grybais įdaryti pomidorai

4 – 5 dideli arba 8 – 10 nedidelių pomidorų, druskos, pipirų, 300 – 400 g. šviežių baravykų, pievagrybių ar kt. grybų, 1 svogūnas, 1 kietai virtas kiaušinis, (2 šaukštai sviesto), 3 – 4 šaukštai majonezo ar grietinės, krapų, petražolių lapelių, ridikėlių arba agurkų. Didelius pomidorus perpjauti pusiau, mažiems nupjauti viršūnėles, išimti sėklas su minkštimu, […]

Kepta karka

2- 3 porcijoms reikės: 2 kiaulės karkų (geriau užpakalinių) 0,5 l. alaus, mėsos prieskonių mišinio, česnako druskos, Garnyrui: 1 l. raugintų kopūstų. Karkas nuplaukite, apiberkite prieskoniais ir palikite nakčiai šaldytuve marinuotis. Prieš kepant, išėmus iš šaldytuvo dar apiberkite druska ir palikite karkas apie valandą laiko kambario temperatūroje. Tada dėkite į kepimo skardą arba kepimo rankovę, […]

Aluje marinuoti šonkauliai

1 kg kiaulienos šonkaulių, druskos ir pipirų. Marinatui: 1,5 stiklinės alaus, 4 laurų lapeliai, šaukštas  mairūno, po šaukštelį kmynų ir rozmarino, kelios kadagių uogos . Aptepui: pusė stiklinės alaus, 3 šaukštai aliejaus, 2 skiltelės česnalo, druskos. Šonkauliukus pasūdyti, pabarstyti pipirais ir dėti į indą, kiekvieną sluoksnį pabarstant prieskoniais. Užpilti alumi, kad apsemtų, ir mažiausiai parą […]